Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Elővárosi vonaton miért...

Elővárosi vonaton miért járkál mostanában 5 ellenőr?

Figyelt kérdés
Utóbbi egy hónapban azt vettem észre, hogy az Érd-Bp vonalon közlekedő elővárosi vonatokon egyszerre 5-6 ellenőr is van. Ezek a vonatok sokszor max 3 régi személykocsiból, illetve sokszor csak egy új piros (flirt??) kocsiból áll. Miért kell mégis 5 ellenőr?
2011. febr. 17. 22:34
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

Ok, neked egyszeri emberként lehet, hogy mindegy ellenőr, vagy kalauz, de nekünk szakmabelieknek nem.

Logika alapján sem ugyanaz a kettő, vagy ha ugyanaz, akkor logika alapján a motor is személyautó, mert mindkettő benzinnel megy.

Mindegy kár vitatkozni, a lényeg, hogy a kettő közötti különbség az amit említettem: a kereskedelmi tevékenység.

2011. febr. 18. 19:17
 12/15 anonim ***** válasza:

Szerintem ebben a kérdésben neked is mindegynek kellett volna lennie, hiszen egyértelmű volt, miről van szó! Amúgy én megértem, hogy nem mindegy, és hogy ez fontos lehet.

Azt viszont nem értem meg, miért kell magyarázni egy kvázi szakszót. Azt sem lehet megmagyarázni, miért jelzőnek mondják a jelzőt, és nem lámpának. Ezt max. el kell fogadni.

2011. febr. 18. 19:36
 13/15 anonim ***** válasza:

Részben igazad van, de ha visszatértünk a gyökerekhez: Nézd már meg, nem kioktatásként írtam ezt neki, csak megemlítettem. Alatta megválaszoltam a kérdését, amit késpbb a kérdező meg is köszönt.

Akkor lenne jogos neked a pont, ha flegmán, kötekedve írtam volna, és a kérdésre sem adok választ.

Szerintem kár tovább lovagolni ezen...

2011. febr. 18. 19:43
 14/15 anonim ***** válasza:
ezt úgy hívják, hogy "repülőbrigád" és ilyenkor több kalauzból és egy főellenőrből álló kommandó felszáll a vonatra és ellenőrzik a jegyeket ezzel segítve a kaller munkáját, de egyben még a kallert is ellenőrzik
2011. febr. 18. 22:55
 15/15 anonim ***** válasza:
Egy kis adalék ehhez a jegyvizsgáló vs. ellenőr vitához: ma az egyik martonvásári vonaton is többen ellenőrizték a jegyeket, és az egyiknek a nyakában ez lógott: MÁV-START MENETJEGY ELLENŐR. Pedig volt nála jegykiadó táska is...
2011. febr. 19. 15:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!