Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Elővárosi vonaton miért...

Elővárosi vonaton miért járkál mostanában 5 ellenőr?

Figyelt kérdés
Utóbbi egy hónapban azt vettem észre, hogy az Érd-Bp vonalon közlekedő elővárosi vonatokon egyszerre 5-6 ellenőr is van. Ezek a vonatok sokszor max 3 régi személykocsiból, illetve sokszor csak egy új piros (flirt??) kocsiból áll. Miért kell mégis 5 ellenőr?
2011. febr. 17. 22:34
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:

Nem ellenőr, jegyvizsgáló.

Sok a bliccelés, és razziáznak. Nagyon helyesen csinálják.

2011. febr. 17. 22:40
 2/15 A kérdező kommentje:
És mi a különbség a jegyvizsgáló és az ellenőr között? És egy kocsira miért nem elég 2 belőlük?
2011. febr. 17. 22:42
 3/15 anonim ***** válasza:
Biztos megvertek egyet és nem akarják hogy megint előforduljon.
2011. febr. 17. 22:42
 4/15 anonim ***** válasza:
62%
Az a különbség hogy más a neve. Engem sem hív senki Gézának ha Béla vagyok.
2011. febr. 17. 22:43
 5/15 anonim ***** válasza:
100%

Az ellenőr a parkolóban van meg a BKV járatain. Az ellenőr a jegyeket ellenőrzi, a jegyvizsgáló kereskedelmi tevékenységet is folytat. (Jegyet is ad el.)

Valószínűleg elég lenne kocsinként 2 is, de ahogy a szerelvényeknek vannak fordulói, úgy a személyzetnek is. Lehet, hogy egyik irányban egy 3 kocsis vonaton mennek, de visszafelé már egy 6 kocsis gyorsvonaton végzik a munkájukat.

2011. febr. 17. 22:45
 6/15 A kérdező kommentje:
Harmadik válaszolónak sikerült megfogni a lényeget... Többieknek köszi a választ.
2011. febr. 17. 23:19
 7/15 anonim ***** válasza:
Hát akkor ez olyan mikor 2 rendör megy ellenőrzésre,egyik tud írni ,a másik pedig olvasni.
2011. febr. 18. 06:45
 8/15 anonim ***** válasza:

"Az ellenőr a parkolóban van meg a BKV járatain. Az ellenőr a jegyeket ellenőrzi, a jegyvizsgáló kereskedelmi tevékenységet is folytat. (Jegyet is ad el.)"

Azért ugye azt látod, hogy ez nem magyarázat a különböző megnevezésre? Ennyi erővel mondhatnád azt, hogy a jegyvizsgáló a jegyeket vizsgálja, tehát ugyanaz, mint az ellenőr.

A jegyvizsgáló megnevezés a MÁV-START sajátja, ezt el lehet fogadni, de lovagolni rajta csak felesleges kötözködés. Magyarázatot gyártani hozzá meg egyenesen hülyeség.

2011. febr. 18. 10:42
 9/15 anonim ***** válasza:

Kedves utolsó, sajnos egyáltalán nincsen igazad.

A jegyvizsgáló soha semmilyen körülmény között nem szinonímája az ellenőrnek.

Az ellenőr az előre megváltott jegyeket ellenőrzi, a BKV vagy pl. a volán járatain, esetleg a parkolóban.

A jegyvizsgáló, amelynek szinonímája a kalauz kereskedelmi tevékenységet is folytat, az előre megváltott jegyeket ellenőrzi, a jeggyel nem rendelkezőknek jegyet ad el.

Az hogy melyik cégnél van jegyvizsgáló (MÁV) és melyiknél kalauz (BKV-HÉV) azt már a cég dönti el.

De a jegyvizsgáló és a kalauz soha nem lesz és nem is volt egyenértékű az ellenőrrel, ha tetszik ha nem.

2011. febr. 18. 14:57
 10/15 anonim ***** válasza:
Mint írtam, ezeket én elfogadom, de ne kötözködjünk rajta, és ne magyarázzuk meg, hogy miért nevezik így, hiszen ez csak egy hagyományos dolog, lehetne akár ellenőr is, logikai akadálya nem lenne.
2011. febr. 18. 19:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!