Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Mai törvények szerint 2006-os...

Mai törvények szerint 2006-os bkv büntetés mikor évül el?

Figyelt kérdés

2006 május, júliusban megbüntetett a bkv jegy nélküli utazás miatt -a diákigazolvány ami az azonosítóm volt, már 1 éve nem volt érvényes- amit 2008 környékén be akartak hajtani.

Egyet be is fizettem, majd körülnézve a neten láttam, h ezek a büntetétek 1 év alatt elévülnek. Szóval írtam nekik egy levelet, hogy egyet befizettem "jófejségből" másrészről olyan dolgot követelnek ami már elévült.

Nem is írtak többet a mai napig!

2011. jan. 17. 13:50
 1/5 A kérdező kommentje:

na jó, itt most látom,h a metro csak 5 év múltán évül el :(

és most ráadásul átvételes levél volt :(

na ilyenkor mi van????

Diákigazolvonnyal vhogy nem lehet kijátszani??

2011. jan. 17. 14:04
 2/5 anonim válasza:
Én úgy tudom 3 év, ha nem küldenek újbóli felszólítást. Ha nincs semmilyen vagyontárgy a neved gyakorlatilag a végtelenségig csinálhatod ezt, viszont általában nem szoktak újra felszólítást küldeni az ilyen befizetési kötelezettségekre, csak mikor lebuktál akkor megkapod és az adott idő alatt elévül. Én így tudom.
2011. jan. 17. 14:15
 3/5 anonim ***** válasza:
sajnállak hogy megbüntettek,miért nem kamunevet mondtál be?
2011. jan. 17. 15:17
 4/5 A kérdező kommentje:

jó kérdés, azt kellett volna :(

viszont úgy voltam vele,h a diákom már amúgy sem érvényes (1 éve), meg a lakcím sem volt már aktuális ami rajta volt.

Azt hittem így nem fognak keresni.

De mivel az a diák már egy éve nem volt seholse regisztrálva, hiszen nem volt rajta évényességi matrica, így egyáltalán azonosítónak számít????

2011. jan. 17. 15:32
 5/5 A kérdező kommentje:

14:15-ös

Most bírosággal fenyegetnek, ha nem fizetek 5 napon belül 70.000Ft-ot!

Hagyjam? És ha behívnak a bíróságra, olyankor mi van?

2011. jan. 17. 15:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!