Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Szerintetek nem hangzik ez...

Szerintetek nem hangzik ez hülyén? : "Átszállhatnak A VASÚTRA". Hogy mondanátok helyette?

Figyelt kérdés
Engem nagyon idegesít személy szerint ez a bemondás és bizonyos esetekben Pl: Keleti pályaudvar megállónál fölösleges is.
2011. jan. 10. 18:41
 1/9 anonim ***** válasza:
100%

Átszállhatnak a vasútra (is)..én is szoktam hallani a 30-as buszon, és eléggé hülyén hangzik.

Talán így jobb lenne.Végállomás, átszállási lehetőség x y járatokra, és vonatközlekedés a kelei pályaudvarról.

2011. jan. 10. 18:47
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
Annyira nem hangzik hülyén, mint az elüt a vasút, meg a kinyitom a kilincset, de most, hogy mondod, tényleg fülsértő :)
2011. jan. 10. 19:10
 3/9 anonim ***** válasza:
85%

Egyáltalán nem hülyeség.

Csak szokatlan mert a köz embere nem szokta azt mndani, hogy a vasút járataival utazom, hanem azt, hogy a MÁVval megyek.

De átszállásnál nem mondhatják, hogy átszállhatnak a MÁV-ra.

Átszállhatnak volánra és a vasútra. :)

2011. jan. 10. 19:13
 4/9 anonim ***** válasza:
100%
Ezen én is mindig elgondolkodom. Szerintem úgy lenne a legjobb, hogy átszállhatnak a vasút járataira.
2011. jan. 10. 19:26
 5/9 anonim ***** válasza:
69%
Vagy régebben a metrón ezt mondták egyszerűen: vasúti átszállóhely.
2011. jan. 10. 19:27
 6/9 anonim ***** válasza:
59%
S mi lenne ha egyszerüen VONATTAL utaznának tovább?
2011. jan. 10. 21:10
 7/9 anonim ***** válasza:

Átszállhatnak a Volánbusz és a MÁV-Start járataira (hangsúlyoznám, hogy nem MÁV!) (mondjuk KöKin)

Amúgy tényleg elég hülyén hangzik, nekem is feltűnt már. Mondjuk érdekes lenne meghallgatni egy BKVst, hogy még mikből lehetett választani, hogyha ez lett a végleges (tehát a legjobb :) )

2011. jan. 11. 14:08
 8/9 anonim ***** válasza:

1 éve még ezt mondták a metróban:

"Stadionok állomás. Volán átszállóhely."

Ha jól emlékszem volt

"Keleti pályaudvar. MÁV átszállóhely" is.

Na ez jobb volt? Mert szerintem nem...

Ma már ezt mondják:

"Stadionok állomás, átszállhatnak a távolsági buszokra"

Ezerszer jobban hangzik. És az is hogy "átszállhatnak a vasútra" minthogy "MÁV-átszállóhely"... szerintem.. :-)

2011. jan. 12. 21:09
 9/9 anonim ***** válasza:

Amikor ez nekem feltűnt, akkor olyan érzésem volt, mintha ezt mondták volna: leülhetnek a sínekre. Mivel a vasút konkrétan a pályát jelenti.

Más értelemben meg az egész infrastruktúrát, és akkor is hülyén hangzik: megkentem vajjal a pékséget.

Én azt mondanám, hogy átszállhatnak vonatra.

2011. jan. 13. 16:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!