Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » 8 hónapos babámmal, hogy...

8 hónapos babámmal, hogy lehet utazni távolsági buszon?

Figyelt kérdés
2010. dec. 6. 20:41
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
100%

Babaszállítóba szerintem simán lehet vinni, esetleg ha alkalmas rá a busz akkor babakocsiba is.

Bár véleményem szerint nem jó kisgyerekkel utazni busszal mert bármi baja lehet, sír, és az hergeli a sofőrt, esetleg az utasokat.

Ha van rá lehetőséged kérj meg valakit hogy vigyen el kocsival.

2010. dec. 6. 20:44
 2/15 anonim ***** válasza:
100%

Én vonaton és buszon is utaztam vele.Hülyesé h hergeli az utast vagy a sofőrt,hisz ők is emberek...ha autoval viszed,ott is hergelné a sofőrt...ennyi erővel...

Én háti hordozóval vittem,és a vonaton magam mellé ültettem,élvezte az utazást!!

(vagy kis esernyökocsival mentünk és a vonaton szintén kivettem)

2010. dec. 6. 20:48
 3/15 anonim ***** válasza:
100%

A hordozóval biztosan könnyebb fel- és leszállni, de azt végig cipelned kell. Egy nyolc hónapos baba + hordozó elég + a te motyód nehéz hosszú távon.

A babakocsi praktikusabb, jobban el tudsz pakolni, ha esik valami, könnyebben takarhatod, de kérdéses, hogy fel tudod-e pakolni a buszra. Esetleg érdeklődj a helyi volánnál, hogy milyen fajta busz lesz az.

2010. dec. 6. 20:52
 4/15 anonim válasza:
46%

Hát engem hergel ha mellettem egy baba végigsírja a 45 perces utat. Ha meg még hosszabb, akkor aztán végképp. És nem hiszem hogy csak én gondolom így. A 30-40 utasból a fele nem fogja megérteni. Ez fix.

Átgondolandó hogy a gyerek mennyire fogja bírni. Neki se öröm utazgatni, ha sok az utas, akkor meg pláne nem, meg ha az út is hosszú...

Amúgy meg ha már utazni kell, inkább vonattal. Több a hely, kevesebb az utas.

2010. dec. 6. 20:57
 5/15 anonim ***** válasza:
100%
Miért sirna ha élvezi az utat?amugy a háti hordozóm egy kistáskába belefér összehajtogatva...és szabad mindkét kezem....de az gáz ha 45 percig nem tudna az anyja megvigasztalni egy gyereket.
2010. dec. 6. 21:19
 6/15 A kérdező kommentje:

Miért olyan lehetetlen dolog,hogy a kérdésre jöjjenek válaszok!? Az utazáshoz hozzá van szokva,de autóval.Úgy sose sír,pedig 2 óra az út!!!!Busszal 3 óra lesz,és busszal lesz!!!,mivel vonat nem jár A-ból B-be,kocsival meg ha lehetne,nyilván úgy mennénk-nekem is kényelmesebb lenne,és nem az a célom,hogy a lehető legsz@rabb módon jussunk el a szüleimhez-.Egyébként amikor csak buszok jártak,azért ne felejtsük el,hogy akkor is utaztak emberek babákkal!

ÉS!!! A gyereksírásnál vannak idegölőbb dolgok-persze az is az tud lenni-pl.bizonyos utasok horkolása,üvöltése a telefonba,vagy mp4 hallgatás 1000rel...és sorolhatnánk.

De a kérdés az volt,hogy hogyan lehet,és nem az,hogy Te utaznál-e egy síró baba mellett,vagy,hogy én elinduljak-e!Mivel legutóbb terhesen buszoztam,és nincs fogalmam róla,hogy milyen biztonsági előírások vannak a buszra/hordozó használat,vagy egyéb/ezért bátorkodtam itt megkérdezni,hátha van más is olyan elvetemült,hogy az utazás ezen formáját választja,és Ő megírja nekem a hogyant... Ja és kiegészítésként:csomagot szerencsére nem kell vinnünk,azt majd apa hozza utánunk kocsival,nekem csak a babával kell megoldanom az utazást.

2010. dec. 6. 22:10
 7/15 anonim ***** válasza:
0%
Kérdezd meg az illetékes volántársaságot! Ja és ne csodálkozz, hogy nem jönnek válaszok, ha leszidod azokat az embereket, akik segíteni akarnak! Úgy lehet, hogy lehet! Ha más túlélte ezt az utazást, te is túl fogod... Hova akarsz menni? Annyiba biztos lehetsz, hogy ha a busz rendes távolsági busz lesz, nem lesz alkalmas babakocsi szállítására. És igen, ha sír, akkor a sofőr valóban pipa lesz, és lehet, hogy ciki lesz neked az utasok előtt. Végső esetben akár le is szállíthat.
2010. dec. 7. 17:51
 8/15 A kérdező kommentje:
Senkit nem szidtam le,egyszerűen nem értem..... mindegy... téged se!!! Mint írtam nem kell cuccot vinni,milyen babakocsiról beszélsz? Amúgy meg amikor nem volt minden családban kocsi,akkor szerinted mindenki 100kmeket gyalogolt,mert leszállították egy síró babával??? Vagy mindenki otthon ült amíg fel nem nőtt a gyerek? Ugyan!!!! Na mindegy ,úgy látom erre a kérdésre VÁLASZ nem fog jönni....
2010. dec. 7. 19:10
 9/15 A kérdező kommentje:
Ja még annyit,hogy nem túlélni akarom az utazást,és semmi bajom azzal,hogy eme kényelmetlen módja jut az utazásnak,pusztán azt szeretném tudni,hogy kell-e valami a babának,mint pl. kocsiba a hordozó,vagy az ölemben ücsöröghet?A második,és a harmadik válaszolónak köszi!
2010. dec. 7. 19:14
 10/15 anonim ***** válasza:
2 hónapos húgomat annó (1978-ban) lefektettük az ülésre (a vonaton) pólyástól. (akkoriban még nem volt divat a babahordozó) Egész jól kibírta az utat.
2010. dec. 7. 22:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!