Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Mekkora mértékű mérséklést...

Mekkora mértékű mérséklést várhatok a büntetésemre?

Figyelt kérdés

2010.06.08-án megbüntettek, mert otthon hagytam a bérletem.

akkor 6000körüli összegre, most küldtek egy felszólítást 16890Ft-ra. Írtam egy kérvényt e-mailban az enyhítést kérvén. (16vagyok,nincs keresetem,fel tudom mutatni a jelenleg is érvényes bérletem,tanuló vagyok)

Milyen mértékű csökkenésre számíthatok a büntetésemben?

2010. dec. 2. 17:19
 1/8 anonim válasza:

Miért nem fizetted be?

amikor én távolságival mentem és nem volt nálam diák, mérsékelték 1500Ft-ra a 8000 forintot.

Így nem tudom, nem is biztos, hogy mérséklik. Egyébként, be kellett volna menned, mert ha jól tudom, akkor pár haton belüli bérletfelmutatásnál csak 200Ft-ot + menetdíjat kell fizetned.

2010. dec. 2. 17:31
 2/8 anonim ***** válasza:
0%
Én nem fizetném be! Ha legközelebb is írnak levelet ne bontsd fel, írd rá a borítékra, hogy címzett ismeretlen helyre költözött és küld vissza nekik! Keressenek meg, ha tudnak. Nem vagy köteles a bejelentett lakcímeden tartózkodni. Lehetsz te hajléktalan is. Az e-mail címedet meg változtasd meg!
2010. dec. 2. 17:45
 3/8 anonim ***** válasza:
persze aztán majd a bíróságon fizetheti az ügyvédi költséget meg az eljárás költségét. hidd el a volánnak megéri foglalkozni vele :) fizesd be
2010. dec. 2. 17:49
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
A második felszólító levél visszaérkezése után beáll a kézbesítési vélelem, tehát amit a második írt, az csak arra jó, hogy majd a bíróságon találkozzatok és a jelenlegi 16.890 Ft helyett a szüleid csengethessenek 300.000-t. Be kell fizetni. Ennyi. Ha bemutattad volna az akkor érvényes bérletet ( a 6. havit, nem a mostanit), akkor 2000 Ft lett volna az egész.
2010. dec. 2. 17:53
 5/8 anonim ***** válasza:
100%
Mindig olcsóbb kifizetni. Miért nem szóltál a szüleidnek, amikor elfogtak? Kifizetitek, max. egy kis ejnye-bejnye, és kész.
2010. dec. 2. 20:05
 6/8 A kérdező kommentje:

Nem, okoskodásra vot szükségem hanem tanácsra! A jelenlegi helyzetre adódó megoldások érdekelnek és nem mivan ha...

Szüleim tudtak rólla, én is be szerettem volna fizetni de a papír elkeveredett..

2010. dec. 3. 13:41
 7/8 anonim ***** válasza:

Fizesd ki amint lehet, ennél "olcsóbb" már nem lesz..

Ez van :(

2010. dec. 5. 12:37
 8/8 anonim válasza:

ha van bérleted, csak bemutatnod kellett volna öt munkanapon belül, és 600 forintot kellett volna fizetned.hogy büntethettek rögtön 6000-re?

nem fogják enyhíteni, ezt be kell fizetned...

2010. dec. 24. 01:26

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!