Egyes buszvezetők - nyilván nem az elsőajtós járatokon - miért nem hajlandóak kinyitni az első ajtót?
Figyelt kérdés
Többször tapasztaltam, hogy direkt úgy állnak meg, hogy a második ajtó legyen a megálló táblánál. Főleg a 9-es busz budai szakaszán fordul elő.tegnap 14:25
1/6 anonim 

válasza:

Én ilyent sokszor látok a vonalon, de máshol is. És az esetek döntő többségében NEM ez utasok szívatására, hanem praktikus okból. Néha „önzőn”, máskor segítő céllal. Önzőnél olyanra gondolok, mint a buszmegálló a lámpától 5 méterre van, és a záróvonal el van húzva, hogy ki tudják az autók kerülni. De amikor nagyon menne, akkor úgy áll meg az elejével, hogy ne tudják megtenni.
A 9-es vonalon, ahol dolgozom, olyankor szoktam látni, amikor a mögötte jövő másik busznak csinál helyet. Nem kettős megálló, de ha táblánál verne gyökeret, a mögötte lévő belógna a gyalogátkelőhelybe.
2/6 anonim 

válasza:

Lehet esetleg azért is, hogy ne a vezetőfülke mellett tömörüljenek az utasok, akadályozva a kilátást, meg zavarják a vezetőt a hülyeségükkel. Hajlamosak az utasok ott megállni, ahol felszálltak, a busz belsejében meg táncolni lehet.
4/6 A kérdező kommentje:
#3 Nem, mert a pesti oldalon (9-es busz) már azt is kinyitotják, és akkor is, ha ott van leszálló.
tegnap 17:06
5/6 A kérdező kommentje:
Bocs. ...kinyÍtják...
tegnap 17:07
6/6 anonim 

válasza:

A sok pesti bunkó beáll az ajtóba és nem látna ki.
Budán már kulturáltak az emberek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!