Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Támogatnál Budapesten egy...

Támogatnál Budapesten egy olyan metróvonalat, aminek az egyik végállomása a reptér és keresztül megy a belvároson és a valahol Budán lenne a másik végállomása?

Figyelt kérdés
tegnap 12:55
A kérdező szavazást indított:
Igen, könnyebb lenne így akár Budáról, vagy Pestről mrgközelíteni a repteret átszállás nélkül
Nem, teljesen felesleges. Nincs akkora forgalma vagy nem éri meg kiépíteni egy ilyen metróvonalat a reptér miatt
14 szavazat
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%
A reptér-Budaörs viszonylatnak van értelme sztem, de h kivitelezhető-e azt nemtom. Érdekes lenne morfondírozni azon, h hol lehetnének az átszállási kapcsolatok a már meglévő metróvonalakkal.
tegnap 13:00
 2/13 A kérdező kommentje:
Én nem akartam konkrét megállókat írni, mert ez csak az én fejemből azármazna, semmi kutatással nem tudnám alátámasztani miért lenne jó. Viszont a belvárosban mindenképp lenne egy másik metróvonal kapcsolat. Nem lenne hülyeség, ha több nagyobb csomópontot érintene: Köki, Keleti, esetleg Kelenföld. De ennyire nem akarok belemenni, mert ehhez már igény felmérések is kellenének.
tegnap 13:03
 3/13 anonim ***** válasza:
100%
Ha csak a KÖKI-től meg lenne hosszabbítva, az is hatalmas szám lenne.
tegnap 13:07
 4/13 anonim válasza:
92%

Jó lenne ilyen metró. De jó lenne, ha egész Budapestet valamennyire lefedné a metró. M1-et meghosszabbítani, M4-et befejezni az eredeti elképzelés szerint mindkét irányban. M2-t kitol i az Örsön túlra és a nyugsti irányban meg véget érhetne Kelenföldön. M3-at kivinni Észak-Pest legtetejéig és délen pedig kihozni Pestszentimréig.

Nekem az a bajom a Budapesti metróval, hogy a belvárosban el vagy vele, de a külső kerületek nagyon a buszokra hagyatkoznak. Nyugodtan ki lehetne vinni a külső kerületek végéig és mindenki hamar beérne a központba. Szerintem akkor sokan váltanának kocsiról, főleg ha a MÁV-ot is rendbe hoznák. Máris nem lenne ekkora dugó. Persze sok 100, esetleg 1000 milliárdokba kerülne, de sok nagyvárosban fektetnek ebbe bele.

tegnap 13:11
 5/13 A kérdező kommentje:
Egyetértek #4. Meg gindolom ki lenne használva, mert sokan dolgoznak a reptéren is és azért nem valami könnyű megközelíteni tömegközlekedéssel. Sajnos ilyen projektek nem lesznek a jövőben, pedig a metrónál jobb tömegközlekedési eszköz nincsen egy ekkora városban.
tegnap 13:24
 6/13 anonim válasza:
100%
Kene .
tegnap 13:30
 7/13 anonim ***** válasza:
100%
Ha a jelenlegi vonalak meg lennének hosszabbítva az eredetileg tervezett irányaikba, már az is hatalmas fejlődés lehetne.
tegnap 13:34
 8/13 anonim ***** válasza:
74%
A 3-ast el lehetne vinni a reptérre, a 4-esre átszállva elérhető Buda.
tegnap 13:56
 9/13 anonim ***** válasza:
0%
Persze, metrót mindenhova, ha éhen döglünk is! Van fogalmad róla, mennyibe kerül? Szerinted a 4-es metró miért nem megy a Bosnyák térig, ahogy eredetileg tervezték?
tegnap 17:50
 10/13 A kérdező kommentje:
Mert a korrupció miatt sokkal többe került, mint eredetileg? Egy idő után megtérül. Sok haszontalan dologra van költve, aminél a metró sokkal fontosabb.
tegnap 20:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!