Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Elmehetek Csikóstőttősről...

Elmehetek Csikóstőttősről Hidas-Bonyhádra vonattal Tolna vármegyebérlettel?

Figyelt kérdés
jan. 4. 15:08
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Igen.

[link]

Itt a Hidas-Bonyhád állomást a Nyárvár-Pék állomás helyére kell beilleszteni.

jan. 4. 15:22
 2/5 A kérdező kommentje:
Sejtettem, hogy ezt a válasz fogom először kapni, de a kérdésben szereplő vonalon még az is igaz, hogy más vármegyen megy keresztül. Erről az esetről pedig azt írja, hogy ha a kiindulási és a célállomás azonos megyében található, akkor elég a kiindulási és célállomásnak megfelelő vármegyebérlettel rendelkezni. Mivel a kérdésben szereplő célállomás nem a kiindulási állomás megyéjében található, ezért itt ez nem alkalmazható.
jan. 4. 15:35
 3/5 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem meg igen. Az, hogy mindkét vármegyei bérlet érvényes rá, gyakorlatilag azt jelenti, hogy mindkét vármegyéhez hozzátartozik a tarifahatár szempontjából - ugyan a tarifahatárok nagyrészt a közigazgatási határhoz igazodnak, de vannak kivételek, és ezt nem úgy oldották meg, hogy csak az egyikhez tartozik, hanem hogy mindkettőhöz. Vagyis nem úgy kell tekinteni erre az útra, hogy egy Tolna vármegyei helyrajzi számról utazol egy Baranya vármegyei helyrajzi számra, hanem két olyan állomás között utazol, amelyek a Tolna vármegyei tarifahatáron belül vannak.
jan. 4. 15:57
 4/5 A kérdező kommentje:
Persze, szerintem is így lenne logikus.
jan. 4. 16:27
 5/5 anonim ***** válasza:
Szabályzat szerint igen. Inkább az a kérdés, hogy a kalauz is így gondolja-e, mert sokan közülük nem ismerik a szabályzatot, vagy egyszerűen csak rosszindulatúak.
jan. 5. 10:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!