A Keleti pályaudvarról elutazhatok Kelenföldre IC-vel?
Figyelt kérdés
dec. 21. 22:42
2/10 A kérdező kommentje:
Szinte biztos voltam benne, de megkérdeztem a Keletin a utasfélretájékoztató majmokat, és természetesen azt mondták, hogy nem. Még egyszer nem adtak ezek helyes választ, bármit is kérdeztem tőlük. A helytelen válaszokat azonban nagyon magabiztosan adják.
dec. 21. 23:06
3/10 A kérdező kommentje:
És ez persze ugyanúgy igaz a vidéki jegypenztárosokra is. Az egyik még azzal sem volt tisztában, hogy neki jegyek eladása is a feladata, azt hitte csak bérleteket kell eladnia, mert a jegyeket a buszon árulják.
dec. 21. 23:08
4/10 anonim válasza:
Budapest-bérlettel (és ehhez hasonló dolgokkal) Budapest közigazgatási határain belül lehet használni az IC-ket, a Keletiből indulva csak Kelenföld lehet a célállomás. A jegy.mav.hu-n is lehet venni jegyet IC-re is és railjetre is, tehát olyan vonatra is, amin csak helyjegyköteles kocsik vannak - a korábbi tarifarendszerben nem lehetett jegyet venni erre a viszonylatra (helyjeggyel együtt sem). A menetrendben is az szerepel, hogy a Keleti-Kelenföld szakaszon nem kell helyjegy: [link]
5/10 Justinianus válasza:
Annyira okosnak azért nem tarthatod magad, ha majmokat kérdezel. Okos ember csak nálánál okosabbakat kérdez.
7/10 anonim válasza:
#6 Csak arra nem jó a Pest napijegy. Én a Nyugatiból mentem Kelenföldre vonattal, a KöKin átszállással. A metró gyorsabb, igen, de nem jó rá a napijegy, a vonaljegy árát meg sokallom.
8/10 anonim válasza:
Én gyakorlatban is kipróbáltam, lehet, még a railjet-et is. Csak arra figyelj, hogy ne 1. osztály legyen, mert arra kellhet valami plusz kiegészítőjegyféle.
9/10 A kérdező kommentje:
És honnan kotorjak elő ilyet egy pályaudvaron?
dec. 22. 11:34
10/10 A kérdező kommentje:
Még az automaták is csak egy QR kódot képesek az emberek arcába nyomni "utastájékoztatás" címen.
dec. 22. 11:43
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!