Ha nincs jegyed megbüntetnek, ha késik a busz, akkor így jártál?
Miért van az, hogyha neked egy napja lejárt a bérleted megbüntetnek, viszont ha a buszod / vonatod minden egyes nap 20-40-60 perceket késik (Volán / MÁV), esetleg nem is jön technikai probléma miatt, akkor egy "Elnézést kérünk"-kel (Vagy még annyival sem) le van rendezve? Ha nem tudják teljesíteni, amit megígértek, akkor semmi következménye nincs rájuk nézve.
Semmilyen kártérítés, semmilyen felelősségvállalás, és még az sem látszódik, hogy esetleg próbálnának fejlődni, hogy ne legyenek folyamatosan késések, ne rohadjanak a buszok és ne rázzák ki a beleid.
Ilyen ez a magyar morál... meg az üres államkassza.
Japánban például kicsit más a helyzet, legalábbis a késéseket illetően biztosan.
Ha igénybe akarsz venni egy fizetős szolgáltatást, azt persze hogy nem lehet ingyen.
Másrészről ki ígérte neked hogy a buszok percre pontosan járnak?
"Ha nem tudják teljesíteni, amit megígértek, akkor semmi következménye nincs rájuk nézve."
Milyen következményt látnál elfogadhatónak?
Egyébként ez kb. olyan, hogy ha lopok egy kiló kenyeret, azért megbüntetnek, ha viszont elmegyek a boltba, de már elfogyott a kenyér, akkor így jártam.
#1 Érzed, hogy erre nincs mindenkinek lehetősége?
#2 Igen, hallottam. Én már azzal is elégedett lennék, ha 10p alatt lennének a késések. Fixen.
#3 Van olyan ország, ahol ingyenes, mégis pontos. A menetrend ígérte.
#4 Hogy foglalkozzanak vele és ne forduljon elő holnap, meg holnapután, meg fél év múlva is minden egyes nap. Igen, de nem is ígérték, hogy lesz kenyér.
#5 Nyilván nem azt mondom, hogy el kéne nézni a lejárt bérletet. Csak hogyha ők nem tartják be, amit ígértek, ami elvárható tőlük és amiért fizettünk (nem csak a jegyekkel, hanem az adónkkal is), akkor nincs következmény. Ha én nem tartom be, ami tőlem elvárható, akkor viszont kérdés nélkül jön büntetés.
"A menetrend ígérte."
A menetrend nem ígéret. Jellemzően oda is van írva valahol, hogy a megadott időpontok csak tájékoztató jellegűek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!