Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Ha nincs jegyed megbüntetnek,...

Ha nincs jegyed megbüntetnek, ha késik a busz, akkor így jártál?

Figyelt kérdés

Miért van az, hogyha neked egy napja lejárt a bérleted megbüntetnek, viszont ha a buszod / vonatod minden egyes nap 20-40-60 perceket késik (Volán / MÁV), esetleg nem is jön technikai probléma miatt, akkor egy "Elnézést kérünk"-kel (Vagy még annyival sem) le van rendezve? Ha nem tudják teljesíteni, amit megígértek, akkor semmi következménye nincs rájuk nézve.

Semmilyen kártérítés, semmilyen felelősségvállalás, és még az sem látszódik, hogy esetleg próbálnának fejlődni, hogy ne legyenek folyamatosan késések, ne rohadjanak a buszok és ne rázzák ki a beleid.

tegnap 18:53
 1/7 anonim ***** válasza:
13%
Mert megtehetik. Ha nem tetszik, lehet járni autóval.
tegnap 18:59
 2/7 anonim ***** válasza:
41%

Ilyen ez a magyar morál... meg az üres államkassza.

Japánban például kicsit más a helyzet, legalábbis a késéseket illetően biztosan.

tegnap 19:00
 3/7 anonim ***** válasza:
26%

Ha igénybe akarsz venni egy fizetős szolgáltatást, azt persze hogy nem lehet ingyen.

Másrészről ki ígérte neked hogy a buszok percre pontosan járnak?

tegnap 19:00
 4/7 anonim ***** válasza:
37%

"Ha nem tudják teljesíteni, amit megígértek, akkor semmi következménye nincs rájuk nézve."

Milyen következményt látnál elfogadhatónak?

Egyébként ez kb. olyan, hogy ha lopok egy kiló kenyeret, azért megbüntetnek, ha viszont elmegyek a boltba, de már elfogyott a kenyér, akkor így jártam.

tegnap 19:03
 5/7 anonim ***** válasza:
48%
Nálunk felelősségtudatosabb országokban a késés következménye bizonyos mértékű menetdíj-visszatérítés. Az akárcsak egy napja lejárt bérlettel történő utazást viszont nem tudom, mennyire nézik el ugyanezen országokban.
tegnap 19:59
 6/7 A kérdező kommentje:

#1 Érzed, hogy erre nincs mindenkinek lehetősége?

#2 Igen, hallottam. Én már azzal is elégedett lennék, ha 10p alatt lennének a késések. Fixen.

#3 Van olyan ország, ahol ingyenes, mégis pontos. A menetrend ígérte.

#4 Hogy foglalkozzanak vele és ne forduljon elő holnap, meg holnapután, meg fél év múlva is minden egyes nap. Igen, de nem is ígérték, hogy lesz kenyér.

#5 Nyilván nem azt mondom, hogy el kéne nézni a lejárt bérletet. Csak hogyha ők nem tartják be, amit ígértek, ami elvárható tőlük és amiért fizettünk (nem csak a jegyekkel, hanem az adónkkal is), akkor nincs következmény. Ha én nem tartom be, ami tőlem elvárható, akkor viszont kérdés nélkül jön büntetés.

tegnap 20:56
 7/7 anonim ***** válasza:

"A menetrend ígérte."

A menetrend nem ígéret. Jellemzően oda is van írva valahol, hogy a megadott időpontok csak tájékoztató jellegűek.

tegnap 21:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!