Volán regionális buszokon megbüntethetnek valakit azért, ha előbb leszáll? (részletek lent)
Olyan buszokról van szó, amik városon belül helyi jeggyel/bérlettel, városhatáron kívül helyközivel vehetők igénybe.
Ezeknél fennáll az az anomália, hogy rövidebb útért többet kell fizetni (a helyi jegy drágább, mint a 10 km-es helyközi).
Na most ha mondjuk egy 5 km-es jeggyel meggondolod magad útközben és még a városban leszállsz, akkor kevesebbet utazol a jegyed értékénél, ami általában rendben van, de ugyanakkor "elblicceled" egy helyi jegy árának a felét. Szóval ha egy ellenőr látja, hogy előbb leszáll az utas, utána mehet, hogy megbüntesse, vagy visszaszállítsa a buszra a következő faluig?
Utána nem mehet.
De amit írsz, abszurd.
Veszek egy jegyet. Közben történik valami,
hírt kapok, elfelejtettem valamit, stb.
S a következőnél, vagy a végcélom előtt leszállok.
A végcélon túl nem mehetek, amúgy meg akkor szállok le, amikor
akarok.
Nézd, elméletileg megpótdíjazhatnak érte, de ha te fogod magad és elsétálsz, akkor mit tehet?
Amúgy az 5 km-es jegyet mutasd már meg nekem, mert azt bizony lassan évtizede, hogy megszüntették. A 10 km-es meg ugye 30-310 Ft közötti áron van, szóval teljes ár esetén sokat nem spórolsz vele.
A fene se nezi ezt....
Tovabb nem mehetsz.. akkor pótdíjazhatnak.
Aki meg meg csak megveszi a jegyet, de egyáltalán fel se száll, azt meg előkeríti a TEK, és miután ücsörögtek egy kicsit a hátán, szrrá büntetik. :)
Szerintem túl bonyolult lenne ezt figyelgetni, hogy ki mikor száll le, és milyen jeggyel, úgyhogy nem foglalkoznak vele. Olyan még szerintem sehol nem volt a világon, hogy ne engedtek volna valakit leszállni, ha még nem utazta le a kifizetett távolságot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!