Miért nem enged jegyet venni az MÁV online jegyoldala? Másnak működik?
"Sikertelen helyfoglalás. Az ajánlat már elfogyott, kérjük, ismételje meg a keresést."
Több járattal is próbáltam kíváncsiságból és ugyanezt írja..
Már megint az okosjegyekkel van gond, tavaly is volt hasonló (kíváncsi lennék, tényleg technikai hiba, vagy így akarják a drágább ajánlatot eladni).
A kiválasztott vonatnál menj rá a részletekre (kis lefelé néző nyíl jobb oldalt az összeghez képest), majd ott mégegyszer meg fog jelenni az eddig is látható összeg, de alatta lesz egy "Ajánlatok" gomb, na arra nyomj rá. Itt elsőnek az eddigi összeggel ellátott jegyet fogod látni, alatta viszont lesz egy másik (ha van első osztályú kocsi a vonatban, akkor egy harmadik is), ami kissé drágább, de ugyanazok a jegytulajdonságok. Na erre kell nyomni, ezt kell venni, és akkor sikeres lesz a jegyfoglalás.
Én is ezzel szenvedtem szerintem már 2 hete (nekem OB-m van, csak helyjegyet veszek, de szüleimnek amikor akartam, vagy 1 órát szívtam mire erre rájöttem), nem gondoltam volna, hogy még mindig ez a helyzet.
Ha nincs hely azt úgy írja ki, hogy minden hely elfogyott, válasszon másik járatot. Ez egy másmilyen, technikai jellegű hiba. Valószínűleg köze lehet a menetrendváltáshoz, mert tavaly is pont ilyenkor csinálta.
Amúgy semmilyen átállás nem sikerült nekik eddig, de van amikor jól jársz. Például amikor kivetették az IC pótjegyet, de cserébe a hatszorosára emelték a helyjegy árát, azt sikerült megoldani, hogy a júliusi járatokra már ne adjon pótjegyet, de a helyjegy ára már csak júliusban ment fel, így június 30.-ig elővételben fillérekért vehettél helyjegyet júliusi járatokra, amit felhasználhattál az OB mellé. Be is vásároltam belőle egész júliusra, minden előre tervezett utazásra (akkoriban kéthetente vonatkoztam két átszállással, oda-vissza), gond nélkül elfogadták.
Valószínűleg ugyanez a helyzet:
https://www.gyakorikerdesek.hu/kozlekedes__tomegkozlekedes__..
Békéscsabára nem, Szegedre, Pécsre lehet okosjegyet venni. A magyarázat az utolsó hozzászólásban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!