Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » A BKK bérletnek hogy van az...

A BKK bérletnek hogy van az érvenyességi ideje?...

Figyelt kérdés

Ha mondjuk megveszem délután 2 órakor (automatából), akkor 30. nappal később délután 2-ig érvényes?

Illetve lehet mondjuk 12:37-től vásárolni? Vagy csak a napot lehet megadni?

dec. 1. 19:17
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Napra megy, nem órára. Ha órára menne, akkor 720 órás bérlet lenne, nem 30 napos.
dec. 1. 19:29
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Nem is 30 napos, mert a hónaphoz igazodik. A kiválasztott kezdőnap 0 órától a következő hónap azonos napján hajnali 2 óráig érvényes. Tehát ha megveszed elsején, a következő elseje hajnali 2 óráig jó, akár 30, akár 31, akár 28 napos a hónap.
dec. 1. 20:55
 3/7 anonim ***** válasza:

És ha valaki január 30.-án veszi meg a bérletet, az meddig jó?

dec. 1. 21:05
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
Ha nincs a kezdőnap a következő hónapban, akkor az az azt követő hónap elseje lesz az utolsó 2 órás nap. Tehát ebben az esetben március 1.-én hajnali 2 óráig lesz érvényes. Ugyanez igaz bármely 31 hónapos hónapban, 31.-i kezdőnappal, akkor a következő hónap 1.-én hajnali 2 óráig lesz érvényes, tehát a március 31.-én váltott bérlet május 1.-én 2 óráig jó.
dec. 1. 21:16
 5/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen!
dec. 2. 10:02
 6/7 anonim válasza:

Az utolsó nap utáni 2 órával megszívtam. Utolsó érvényességi nap éjfél előtt még érvényesnek mutatta applikáció, majd éjfél után felszálltam a buszra és a biszon létom (még jóval éjjel 2 elött!!!) hogy lejártnak mutatja.

Nem hittem a szememnek mert előtte este olvastam a feltételeket

dec. 3. 12:47
 7/7 anonim ***** válasza:
Az egész rendszer sz@r, az időalapú jegyet is már lejártnak mutatja, miközben az időben megkezdett utazás befejezhető. Kikeresed a lejártak között, felmutatod, az ellenőr elfogadja. Kétszer is így jártam. Egyszer az ellenőr is mondta, hogy neki is pirosan jelzi a gépe, de látta hogy a metróba léptem be vele utoljára a KöKinél (a Kálvin téren ellenőrizték), így elfogadja.
dec. 3. 13:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!