Kívancsi lennék ti mit gondoltok a kötelező helyjegyváltásról, mi szükség volt ezt a vonatokra bevezetni?

#1: "Intercity vonatokra vezették be..." - Mikor? Amikor az IC-ket bevezették a 90-es években,ugyanis mindig is helyjegyesek voltak az IC-k, nem kellett külön bevezetni.
Korábban is voltak helyjegyes vonatok, az expresszek.

A hely biztosítása érdekében szerintem jó dolog, mert főként azokon a vonatokon vannak amik hosszabb távra mennek, így az utasoknak nem kell több 100 km-t állva utazni. (Az mellékes, ha az utas rövidebb távra megy csak)
A Balatoni vonatoknál csak a szezon ideje alatt kell helyjegyet váltani, ami a megnövekedett utasforgalom miatt szükséges.

1. Hát nem tudom, ha nekem azt mondják, hogy helyjegy nélkül nem garantált az utazásom, én pedig menni akarok, akkor igencsak kötelezőnek tűnik a helyjegy. Papíron valóban nem az, gyakorlatban viszont az.
2. MOST MÉG csak azokra kell, de a vidéki buszokra is ki lesz terjesztve a jövőben.

#8: Maximum olyan buszra érdemes helyjegyet venni, amin tudni, hogy fullra tele szokott lenni, de azokhoz általában szoktak plusz járatot beállítani. Vagy olyan esetben, ahol nagy kár éri az embert, ha mondjuk az eggyel következővel kell menni, pl. felvételi vizsga, ilyesmi.
Amúgy meg kell nézni indulás előtt 20 perccel, és ha már nagyobb tömeg áll a busznál, mint aki felférne, akkor gyorsan megvenni. Sokakat beparáztattak ezzel a "helyjegy nélkül nem garantált az utazás" szöveggel, és megveszik olyan járatokra is, amin alig van utas.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!