Biztos lesz leépítés, de mozdonyvezetőből, buszsofőrből, jegyvizsgálóból hiány van. Ahogy a karbantartótó személyzet sem küzd létszámfelesleggel! Irodai dolgozók esetén erre nagyobb esély van! Bár egy ilyen összetett szervezet átalakítani nem megy egyik napról a másikra.
nov. 14. 18:19
2/11 anonim válasza:
Viszont a vasutas szakszervezetek eléggé erősek, így eddig tudták koordinálni a leépítéseket!
nov. 14. 18:20
3/11 anonim válasza:
Információs már most nincs, forgalmistákat is egyre nehezebb helyzetbe hozzák 60km-ről jár be nálunk 4, nem mennek el mert máshoz nem értenek 30 éve ez az életük percre pontosan fejből tudják melyik busz hol van..
nov. 14. 20:31
4/11 anonim válasza:
100% hogy lesznek elbocsátások.
Én is egy ilyen összevonás során kerültem el a mávtól. Akkor az csak néhány leálnyvállalat összeolvadása volt, de sokunkat elküldtek. Munkakörök szüntek meg országosan és sokak fizetését csökkentették azzal hogy másik munkakört ajánlottak fel nekik ahol kevesebb volt a fizetés. Vagy elfogadta vagy felmondott.
A szakszervezeteket hagyjuk. Nem koordinálnak azok semmit sem. Nekem 23 év alatt egyik sem segített semmit.
nov. 14. 21:27
5/11 anonim válasza:
Nyugi, Lézer maradni fog.
Erős szakszervezetek? Te hol élsz? Ki vannak nyírva, le vannak kenyerezve. Minden ilyen kamuösszevonás lényege, hogy kirúgjanak egy csomó embert és kevebbeknek magasabb legyen a fizetése. A többi csak mese, hab nélkül.
nov. 14. 21:40
6/11 A kérdező kommentje:
Máv vagy Volán esetében lehet számítani elbocsátásokra?
nov. 15. 06:17
7/11 anonim válasza:
Biztos lesz, a vízfejben, szellemi területen rengeteget lehetne racionalizálni. De hogy valójában hogyan fogják megvalósítani az jó kérdés. Szerintem nem lesz nagy vérengzés vezetőket lecserélgetnek, a toxikus környezet szépen üldözi el az embereket, aztán csak nem pótolják őket. Lassan 2025 vn, 2026 a nyakukon. Kell a szavazó, tömeges leépítést direktben nem fognak már csinálni szerintem. (Mert ugye nem is ma fog összeolvadni oylan szinten, hogy ez terítékre kerüljön). Majd 2026 után esetleg
nov. 15. 07:29
8/11 anonim válasza:
6-os hányszor kérdezed meg? Nem hiszed el amit mondunk?
Ott dolgotol és be vagy tojva? :D
Ismerős, én is minden átszervezésnél így voltam. Aztán egyszer csak jött a levél a humántól hogy vége.
Igen biztosan lesz leépítés. Nem kérdés. Ezért csinálják az összeolvasztást!
nov. 15. 08:32
9/11 anonim válasza:
Természetesen lesznek, de nem a vezetőségben, hanem a dolgozók között, akikből amúgy is katasztrofális hiány van.
nov. 15. 15:54
10/11 anonim válasza:
#8: Gondolom bízik a kérdező abban, hogy tévedsz és kap egy olyan választ, hogy nem lesznek elbocsátások és úgy is lesz, ha ott dolgozik, végülis jogos az aggodalma. Reméljük a legjobbakat és nem erre megy ki az összevonás.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!