8 év után küldhetnek ki a busz büntetésről csekket?
Figyelt kérdés
2016 csekk ma jött ki hogy megbüntetettek anno 15 évesen a buszon. Nincs e valami elavulàsi idő? Tudnék e valamit tenni?ma 14:31
1/10 anonim válasza:
Ez kamu lesz, 8 év után nem küldenek semmilyen büntetést.
2/10 A kérdező kommentje:
Persze kamubol kerdezgetem itt ezt. Ezzel akarnam szivatni a népet... -.- igen is ki küldték a 2016-os büntetést
ma 14:39
3/10 anonim válasza:
#2: nem azt mondta, hogy Te kamuzol...
Egyébként azt követelnek, amit akarnak, legfeljebb nem tudják behajtani. Mivel azt egy szóval nem tagadod, hogy tényleg blicceltél, valószínűleg jogos, csak már elévült, de azért tesznek egy próbát.
4/10 Telelő Teve válasza:
Van elévülési idő, de az megújul ha a közlekedési társaság vagy követeléskezelő 2 évente újra fellép a követeléssel. Tehát nem azt kell nézni, hogy mikor büntettek meg, hanem azt, hogy mikor kaptad az utolsó csekket amit nem fizettél be. Ha 2018-ban, 2020-ban meg 2022-ben is küldtek egyet akkor nem évült el.
5/10 A kérdező kommentje:
3# értem. Bocsánat kedves 1#
4# nem küldtek ezelőtt
ma 14:48
7/10 anonim válasza:
Nekem néha egy 2011-es büntetést küld ki mindig egy másik követeléskezelő, várják, hátha majd nem fogom tudni küldeni nekik mailban a MÁV-tól kapott törlést.
Igen, kb ennyi hülyének néznik az embert.
2011 óta van a gmail fiókban a bescannelt dokumentum.
Még csak zaktalással se tudom őket feljelenteni, mert mindig más küldi.
8/10 Justinianus válasza:
Ha minden nap ugyanaz hívna, az se nagyon minősülne zaklatásnak.
9/10 anonim válasza:
Küldhetnek ki trükközésből, de te nem vagy köteles befizetni, mert elévült.
10/10 anonim válasza:
Az elévülés csak annyit jelent, hogy jogi úton nem hajtható be. Attól még tartozol és jogosan kérhetik, hogy fizess, csak nem vagy köteles megtenni, ami ellen nem tudnak mit tenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!