BKK jegyvásárlás működése?
Figyelt kérdés
Szóval Pestről kell elutaznom busszal a Stadion autóbusz pályaudvarról vidékre.
A buszon megtudom venni a jegyem? Vagy a pénztárnál kell? 18 vagyok szóval kérhetem úgy hogy egy 25 év alatti jegyet kérek?
Vagy a másik verzió ha online veszem meg. Akkor nem kell semmit sem csinálnom csak felszállni a buszra és ugye ott lecsipogni a jegyem? Vagy..Vidéki vagyok nem nagyon értek ezekhez, ha lenne valaki aki elmagyarázza nagyon örülnék :)
okt. 25. 21:59
1/1 anonim válasza:
Vidékre nem BKK busz megy, azok Budapesten belül járnak. Volánbusz helyközi vagy távolsági járattal fogsz utazni. Helyközi buszra kötelező előre jegyet váltani a pénztárban vagy az automatánál, vagy újabban a MÁV applikációban. A sofőr nem ad jegyet. Távolsági járatokon kicsit más a szabály, ott a menetjegy mellé helyjegyet is válthatsz a pénztárban, ha akarsz, de nem kötelező. Ha váltottál, a busz indulása előtt 15 perccel jelenj meg, mert az elsők között szállhatsz fel és elfoglalhatod a jegyen szereplő helyet. Ha nem váltottál, csak azután szállhatsz fel miután a helyjeggyel rendelkezők felszálltak, ilyenkor a szabad helyek közül szabadon választhatsz. Ha nincs menetjegyed se, a sofőrnél tudsz venni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!