Ha Budapestről utazom fel Miskolcra, amiknek a belvárosában (kb. 15 perc tömegközlekedésre a vasútállomástól) reggel 9 órakor van dolgom, megfelelő az 5:55-kor induló expresszvonat?
Ez a vonat papíron 8:25-re ér be Miskolcra, onnan ugye negyed óra az út, de számoljunk rá húsz percet várakozással, 8:45-nèl tartunk, tehát elvileg nem lehetetlen.
A kérdésem az, hogy mennyire reális az, hogy korán reggel a Lázár által tönkrevert vasúti közlekedés tizenöt percnél kevesebbet késik? Úgy hallottam, nagyon problémás ilyen szempontból az a vasútvonal, noha én magam nem szoktam utazni rajta, tapasztalattal nem bírok.
Én tegnap Budapestről Szegedre utaztam, de inkább az eggyel korábbi vonatot vettem igénybe, mert pl így is csak Kiskundorozsmáig vitt és onnan vonatpótló.
Most a Te eseted eléggé kihegyezett. Vagy menj korábbival vagy készítsd fel a találkozópartnert, hogy lehet, hogy kicsit késel.
A miskolci vonallal most kapásból van valami, szal kizárt, hogy leér. Hívd fel az ügyfélszolgálatot.
Másrészt a miskolci tömegközlekedés se gyenge. 29-re ér be a vonat és 30-kor indul a busz. Magyarul esélyed nincs elérni, a következő meg 20-30 perc múlva megy.
A ma hajnali vonatok egész pontosak voltak, a kérdésben említett például 3 perccel hamarabb ért Miskolcra, mint ahogy a menetrendben van - a 7:55-ös viszont egy másik vonat kiesése miatt 40 percet késett.
Ha valóban fontos, hogy 9-re pontban odaérjél, akkor egy korábbi vonatot válassz, ha csak úgy nagyjából, akkor nem feltétlenül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!