Ha a buszom 4:30-kor indul reggel, de a kijarasi tilalom miatt 5-ig nem lehet kimenni,kimehetek a buszhoz?
"Miért nem szüntették meg az 5 előtt lévő buszokat?"
Azért, hogy aki dolgozni megy, mehessen busszal.
Aki meg csak rokonozni megy, az menjen későbbi busszal, nyilván, ha nincs munkáltatói igazolása.
A szabályok szerint nem, no de azért nyilván ki lehet ezt játszani. Először is hol élsz, és hol szeretnél felszállni a buszra?
Ha egy zsúfolt városról van szó, és mondjuk a pályaudvarn történik a felszállás, akkor az elég necces.
Ellenben ha egy világvégi kis faluban laksz, ahol naponta kb 3 busz jár csak, és a rendőrök is csak szökőévente járnak arra, akkor simán megkockáztatnám. Nagyon kicsi a valószínűsége, hogy pont elkapnak.
A szülőfalumban egyébként (kb 200 fős picite település) nem is nagyon foglalkoznak a kijárási tilalommal, hiszen a kutya sem jár arra éjjelenként ellenőrizni, a legközelebbi olyan település, ahol rendrőség van, az kb 20 km-re van, és polgárőrség sem működik a faluban, ja és térfigyelő kamerák sincsenek.
Szóval az ott lakók este 10-kor is lazán átmennek szomszédolni, meg a fiatalokat is láttam múltkor a parkban. Még nem hallottam, hogy bárkinek is baja lett volna belőle. Na mindegy, ezt csak érdekességként írtam le.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!