Honnan tudom hogy melyik metró melyik irányba megy?
A visszafordulást megvárni nem opció, végállomáson le kell szállnod, pont.
Amúgy ki van nyilazva. Ha olyan a peron, hogy középen van, a két vágány között, látod a táblát, sőt, a 2-es metrónál még a falra is fel van festve, ha éppen nem takarja metró. Ha olyan, hogy a két vágány két oldalán van a két peron, akkor már a mozgólépcső előtt, az aluljáróbán vannak nagyon szép feliratok, hogy melyik irányba menő metróhoz melyik mozgólépcsőt válaszd. Annyival tudod segíteni magad, hogy az irányt megnézed, mert ilyenkor a végállomás van kiírva. Ha Keletiből mennél a Széll Kálmán térre, akkor a Déli pályaudvar nyilat kövesd, a metrón meg már látni fogod, hanyadik megálló. Már ha nincs okostelefonod, meg nem tudod letölteni előre a BKK appot, ami segít. De ha nincs is internet a zsebedben, a metrómegállók tele vannak emberekkel, bármikor odamész bárkihez, ha nem külföldi turistával találkozol, megmondja a tutit.
Nem értem a dilemmádat.
Szóval eddig a Keletitől az Örs vezér térre mentél csak, de most nem arra mennél. Nem opció akkor hogy a másik irányú metróra szállj, ahelyett, hogy tennél egy felesleges kört? Nagyon jól ki van táblázva, melyik irányba melyik oldalon közlekedik. El sem lehet tévedni. De ha esetleg sikerülne, szerintem ha bárkit megkérdezel ott, biztos szívesen útbaigazít.
Ne félj közlekedni és kérdezni.
Azért hozzáteszem, nem mindenki földrajz zseni, nem mindenki ismeri Budapestet. A kérdés jogos (lett volna 20 éve). Én sem feltétlen tudom, hogy adott megálló adott ponttól pl. a Hungárián melyik irányban van. De a 2-es metró ilyen szempontból tényleg istenadta áldás, mert konkrétan a peronról látod a vágányon túl a falon az ÖSSZES megállót felsorolva, meg hogy ami oda érkezik, merre fog menni.
Na meg az A1-es (vagy még nagyobb?) tájékoztatások is kinn vannak. Meg ugye a nyilas táblák mindenhol. És emberek. Ha a BKK ügyfélszolgálat nincs is nyitva, vannak emberek. Internet, okostelefon, app, térkép nélkül is kb. 3 másodperc megtudni, merre akar menni az ember, ezért nem értem a kérdést. De ha már fel lett téve, megválaszoltuk. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!