Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Budapest közlekedés?!

Budapest közlekedés?!

Figyelt kérdés
Sziasztok, vidékiként nemsokára szeretnék Budapestre költözni viszont félek a közlekedéstől. Nincs jogsim így tömegközlekedéssel kell megoldanom majd a munkába járást. Nagyon félek attól hogy majd eltévedek vagy rossz helyen szállok le. Ti hogy oldottátok meg? Mennyi idő kell megszokni a közlekedést? Van olyan aki gyakran eltéved?

szept. 15. 15:39
 1/5 anonim ***** válasza:
93%
Könnyen, hamar, probléma nélkül. Ha tartasz tőle a telefon ma már segít mindenben (térkép, útvonaltervező), ha rossz helyen szállsz le, akkor visszaszállsz.
szept. 15. 16:58
 2/5 anonim ***** válasza:
93%
Kérdezted már. Akkor is leírtuk, hogy ha legalább egy Google mapset hajlandó vagy használni, akkor nem fogsz eltévedni. Feleslegesen paráztatod magad.
szept. 15. 18:23
 3/5 Gál Gábor 2024 ***** válasza:
91%
Egyszer eltévedsz, kétszer eltévedsz, háromszor meg nem fogsz.
szept. 15. 19:12
 4/5 anonim ***** válasza:
100%
A Google eddig minden idegen városban elnavigált és szerencsére egyre több helyet ismer, a vidéki kisvárosokat is ismeri már. Budapest az első volt Magyarországon ahol elérhető lett. Csak beírod a címet ahova menni akarsz, a GPS megmondja hol vagy, a kettő között meg tervez neked akár több útvonalat is. Te kipróbálod őket, megtanulod, 1-2 alkalom után megszokod, érezni fogod hogy melyik a legjobb a számodra, onnantól meg rutinból mész majd. De a Google előtti időkben alkalmazott módszer is működik a mai napig: Ha bizonytalan vagy, kérdezz meg valakit.
szept. 15. 21:47
 5/5 anonim ***** válasza:

Amikor először jártam egyedül ifjú pályakezdőként Pesten, akkor én sem találtam oda elsőre a célomhoz.

Mondjuk akkoriban 2003-ban még nem volt otthon internet. Így a kb 1 m2-es kihajogatható Budapest térképen terveztem meg az útvonalat.

Nem volt nagy dolog. Talán a Keletitől kellett eljutnom az egyik troli végállomására. Csak azt nem tudtam, hogy ez a troli körjáratban közlekedik. Így amikor újra a Keletinél találtam magam, akkor igencsak meglepődtem. :)

Bár már kb 13 éve nem ültem Budapesti tömegközlekedésen, azért gondolom nem sok minden változott azóta.

Akkoriban az adott jármű megállói valahol pl. ajtó felett ki voltak rakva.

A megállókban is nagyrészt ki vannak rakva azok nevei.

Mivel azt gondolom tudod, hogy hol szállsz fel. Így a megfelelő irány belövéséhez nézd meg, hogy mi az első megálló.

Az ablakon kinézve, ha az ellenkező irány megállójának nevét látod, akkor szállj le és indulj el a másik irányba. :)

Ha pedig totálisan elvesztetted a fonalat azzal kapcsolatban hogy hol vagy és hogy jutsz el a célodig, akkor ne félj megkérdezni egy járókelőt.

Bár lehet, hogy nem az első ember fog tudni segíteni neked. De a 2. 3. valószínűleg már igen.

Ha fix helyekre kell járkálnod, akkor pedig úgyis megjegyzed az útvonalat.

szept. 15. 21:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!