Budapest közlekedés?!
Amikor először jártam egyedül ifjú pályakezdőként Pesten, akkor én sem találtam oda elsőre a célomhoz.
Mondjuk akkoriban 2003-ban még nem volt otthon internet. Így a kb 1 m2-es kihajogatható Budapest térképen terveztem meg az útvonalat.
Nem volt nagy dolog. Talán a Keletitől kellett eljutnom az egyik troli végállomására. Csak azt nem tudtam, hogy ez a troli körjáratban közlekedik. Így amikor újra a Keletinél találtam magam, akkor igencsak meglepődtem. :)
Bár már kb 13 éve nem ültem Budapesti tömegközlekedésen, azért gondolom nem sok minden változott azóta.
Akkoriban az adott jármű megállói valahol pl. ajtó felett ki voltak rakva.
A megállókban is nagyrészt ki vannak rakva azok nevei.
Mivel azt gondolom tudod, hogy hol szállsz fel. Így a megfelelő irány belövéséhez nézd meg, hogy mi az első megálló.
Az ablakon kinézve, ha az ellenkező irány megállójának nevét látod, akkor szállj le és indulj el a másik irányba. :)
Ha pedig totálisan elvesztetted a fonalat azzal kapcsolatban hogy hol vagy és hogy jutsz el a célodig, akkor ne félj megkérdezni egy járókelőt.
Bár lehet, hogy nem az első ember fog tudni segíteni neked. De a 2. 3. valószínűleg már igen.
Ha fix helyekre kell járkálnod, akkor pedig úgyis megjegyzed az útvonalat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!