Ha Szegedi Tudományegyetemen tanultam,de még érvényes a diákigazolványom, akkor vehetek diák havi bérletet benti közlekedésre Budapesten? Vagy ott csak az vehet diákbérletet, aki Budapest valamelyik egyetemén tanul?
Figyelt kérdés
2021. aug. 25. 19:28
1/10 anonim válasza:
Természetesen vehetsz. A diákigazolvány nem helyhez kötött, bárhol használhatod, ha ezzel kedvezményhez jutsz.
2/10 anonim válasza:
Ameddig érvényes addig vehetsz.
3/10 A kérdező kommentje:
És az állandó lakóhelyem és az ideiglenes lakcímem között is vehetek diákbérletet? Egyik sem olyan város,ahol az egyetem volt.
2021. aug. 25. 20:00
4/10 A kérdező kommentje:
Az alapkérdésemhez még várom a válaszokat. Nem vagyokk biztos benne, hogy oda is érvényes az igazolványom.
2021. aug. 25. 20:49
5/10 anonim válasza:
És te egyetemet végeztél?
Mindjárt az első válaszban megkaptad a választ arra, amit kérdeztél
6/10 anonim válasza:
"És te egyetemet végeztél?"
Nem, mert csak "tanult" :D
7/10 anonim válasza:
Persze hogy használhatod, ugyanolyan igazolvány mint a budapestieké. Az iskola helye nem számít.
9/10 anonim válasza:
Csak nappalisnál
Levelezősnél a diákkedvezmény csak a lakóhelyed és az egyetemed közötti útvonalon érvényes.
Igaz ezt a bkv ellenőrök sztem nagyon nem nézik hogy milyen kártyával rendelkezel
10/10 anonim válasza:
Azt azért hozzátenném, hogy a nappis diákigazolvánnyal is csak az iskola települése és a lakóhely vagy tartózkodási hely között lehet venni HELYKÖZI 90%-os diák BÉRLETET.
Mielőtt még valakit félrevezetne az az állítás, hogy az iskola helye soha nem számít. De, helyközi közlekedésben számít. Helyi diákbérletet viszont bárhol lehet venni vele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!