Mi a különbség a 431, 432 és 433 sorozatú Szilik között? (Hülye vagyok és fogalmam sincs)
Nagyjából jó a wiki leírása.
A 431-esek voltak az eredetiek. Ezek között sem találsz már két egyformát, mert mindegyikben van valami kis kendácsolás, javítgatás, átalakítás. Az 1011-es lett a legjobban átalakítva. Ezek közöl is a magasabb pályaszámúak alkalmasak voltak ingavonati üzemre.
Aztán jöttek a 400-as vezérlők és azokhoz átalakítottak kb 50 darab-ot, ezek lettek a 2000-es, 432-es szilik. Ezekben sok átalakítás történt a vezetőpulton is.
A 3000-eseket pedig 1000-eskből alakították át hogy alkalmasak legyenek a halbi vezérlőkhöz. ZWS berendezést kaptak, ezzel lehet őket távvezérelni. A vezetőasztalt teljesen átalakították, új kontrollert kapott
Na véletlenül elküldtem. :D
Szóval még az akartam mondani hogy nagyon sok apróság van az egyes sorozatok között, kb lehetetlen felsorolni mindent.
A járműszerkezeti része és a villamos főáramkör elemei mindegyiknél ugyanaz. Az forgóvázak, vontatómotorok, főtrafó, fokozatkapcsoló, egyenirányítók, kompresszor gyakorlatilag mind ugyanaz.
Az átalakítások jobbára a villamos vezérlést érintették és persze ergonómiai fejlesztéseket próbálgattak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!