Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » A MÁV miért árul IC pótjegyet...

A MÁV miért árul IC pótjegyet Fecske Bhv kocsikba a Tokaj IC-n?

Figyelt kérdés
A Fecske Bhv kocsik még személyvonatnak is bűn rosszak. Hering módjára besűrített űlések, légkondi nincs, de csak minden második ablak nyitható. Mire föl kéri el ezért az IC pótjegyet a MÁV és miért nem tájékoztatja az utazókat, hogy átveri őket?

szept. 5. 13:46
 1/8 Justinianus ***** válasza:
51%
Nem árul olyat, ugyanis nincs olyan, hogy pótjegy.
szept. 5. 14:11
 2/8 A kérdező kommentje:
1# Akkor legyen helyjegy.
szept. 5. 14:15
 3/8 anonim ***** válasza:
34%
Pótjegy már nincs, helyjegy van, de IC helyjegyet egész biztos nem árul ilyen kocsiba. Sima helyjegyet árulhat, ami 300 Ft, azért, hogy garantáltan leülhess. Az IC helyjegy drágább, cserébe emelt szolgáltatás van benne, pl konnektor, légjavító berendezés (NEM légkondi). Az elsőosztályú még drágább, de abban még emeltebb szolgáltatás van, például légkondi (ha nem működik visszafizetik a kocsiosztály különbözetet), nagyobb táv az ülések között.
szept. 5. 14:16
 4/8 Justinianus ***** válasza:
88%
A nem IC minőségű kocsiba helyjegyköteles vonaton 300 forint a helyjegy ára. A nem IC minőségű kocsi furfangos módon a nem IC minőségű kocsit jelenti.
szept. 5. 14:18
 5/8 A kérdező kommentje:
3#,4# Most utazok a Tokaj IC-vel. A teljes másodosztály Fecske Bhv-ból áll. IC helyjegyet vettem rá.
szept. 5. 14:31
 6/8 anonim ***** válasza:
48%

Kedvezményes helyjegyet árul, pont azért, mert nem IC-minőségű a kocsi.

Egyébként azért, mert ennyire nincs kocsi.

szept. 5. 15:24
 7/8 anonim ***** válasza:
Ezt magyarázom már egy jó ideje, hogy a nyári szezonban a fő vonalakon az összes kocsi helyjegyes, de mindig le vagyok pontozva... Ne keress benne logikát, mert nincsen. Először én is agyaltam, hogy talán így tudnak tervezni, mert a vásárlásokból látják hányan fognak utazni, de ennek ellentmond, hogy egyrészt a vonatösszeállítás fix, másrészt mifelénk Siófokig nem kell helyjegyet venni, csak ha tovább utazol. Kétlem, hogy aki kitalálta ezt a rendszert, az ért belőle bármit is.
szept. 14. 23:45
 8/8 A kérdező kommentje:
okt. 20. 11:49

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!