Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Zánka-Erzsébettábor megállóhel...

Zánka-Erzsébettábor megállóhelyen bárki leszállhat?

Figyelt kérdés
Tavaly utaztam először a 29-es vonalon, de Tapolcától csak Zánka-Köveskálig utaztam. Úgy gondoltam, hogy idén beutazom a maradék szakaszt a 16907-es vonattal. Ennek Zánka-Erzsébettábor a végállomása, ami amúgy sem rossz, mert lőnék ott néhány fotót, mint a vonal legmodernebb állomás(megállóhely)épületéről, majd onnan egy másik vonattal mennék vissza Füred felé. Olvastam viszont több helyen, az Erzsébettábor értékelésinél, hogy elvileg itt nem szállhat le akárki. Azt írta több ember is véleményben, hogy elvileg ez a megállóhely a tábor tulajdona, és a Valtonos biztik elküldenek mindenkit, aki nem a táborba jött. A leírtak szerint arra kényszerítik az embereket, hogy a síneken keresztül hagyják el a megállóhelyet, vagy rendőrt hívnak. Mi igaz ebből?

aug. 31. 15:17
 1/10 eddiboy ***** válasza:
82%
Szerintem ez egy közforgalmú megállóhely, nyilván bárki leszállhat.
szept. 1. 01:11
 2/10 anonim válasza:
79%
Én sehol nem látok arra utaló véleményeket, hogy ne lehetne ott leszállni. Ezt hol olvastad?
szept. 2. 01:51
 3/10 anonim ***** válasza:
55%
Le lehet szállni, a tábor területére nem lehet bemenni.
szept. 2. 12:06
 4/10 anonim ***** válasza:
0%

Mivel a megálló a tábor területén belül van így valóban nem lehet leszállni.

Üdv, egy ott dolgozó

szept. 2. 12:16
 5/10 A kérdező kommentje:

3-mas: Google értékeléseknél, ami a táborra vonatkozik

4-es: erre vonatkozóan valami publikus dokumentum van? Próbálom jogilag megérteni, annyira nem sikerül. Ha van olyan vonat, aminek ott a végállomása, és teszem azt valaki rossz vonatra szállt, akkor vele mi a helyzet? A menetrendben ráadásul nincs megjelölve, hogy csak speciális esetben lehet leszállni. Ráadásul menetjegy is minden további nélkül váltható oda bárki számára, a vasúti megállóhelyek tudtommal közforgalom számára megnyitott területek, függetlenül annak tulajdonlásától és üzemeltetésétől. Illetve ha valóban nem lehet leszállni, de valaki megtette, arra az a mód, hogy az embereket a síneken keresztül kényszerítik távozásra, ami szintén szabályellenes, nem mellesleg rettentően balesetveszélyes. Számomra ez egy faramuci helyzet, mert eszerint magánlaksértés leszállni egy menetrendi megállóhelyen?

szept. 2. 12:58
 6/10 anonim ***** válasza:
54%
Nem tudok publikus dokumentumról, de az Erzsébet Táborok honlapján olvasható, hogy a megálló a tábor területén található. Menetjegy azért váltható mert a gyerekcsoportok nagyrészt vonattal jönnek és rengeteg dolgozó is használja a vonatot. Az való igaz, hogy a megállóhely MÁV terület viszont körülötte már minden a tábor területe, ami magánterület. Nem hallottam még ilyenről, hogy a valtonos a sínek mentén küldött volna el valakit, de ha történt ilyen, erre nyilván nem ez a megoldás.
szept. 2. 14:23
 7/10 A kérdező kommentje:

"Az való igaz, hogy a megállóhely MÁV terület viszont körülötte már minden a tábor területe, ami magánterület. " --» Magyarul akkor a megállóhelyen bárki leszállhat, csak annak területét nem hagyhatja el.

Erről tanúskodik ezen dokumentum is: [link]

Ha jól veszem ki, maga a peron MÁV terület, de az épület már nem?

"Nem hallottam még ilyenről, hogy a valtonos a sínek mentén küldött volna el valakit". A Valton a köznyelvben szitokszó, saját magam is tanúsítom, a konkrét esetek ismerete nélkül is bármit kinézek belőlük (legnagyobb tisztelet a kivételeknek persze, de ez a kevesebb). Google Maps értékelésnél az alábbiak lelhetők fel:

- "Zánka-Erzsébettábor vasúti megállóhelyen, ami egyébként a MÁV által a menetrendben meghirdetett végállomás, a Valton securiti őrei nem engedik leszállni a vonatról az odaérkező utasokat. Két választása van az utasnak: 1

Visszaszáll a vonatra jegy nélkül, és megy amerre viszi a vonat

2. A biztonságiőr javaslatára a sínek között gyalogolva el kell hagyni az állomást, mert az magánterület. Így senkinek nem javaslom ezt a szálláshelyet, mert szabályosan vonattal nem megközelíthető. Nem lehet lememni a Balaton partra, sem a strandra, sem a kikötőbe. Nem ilyen pihenésre, nyaralásra vágyunk!"

- "Soha nem vinném a gyerekemet ilyen közegbe! Tekergő gyorsvonat menetrend szerinti végállomása, az erzsébettábor. Itt szálltunk le és a valtonos bizonsági őr a mozgó vonatra akart minket vissza tuszkolni. Minősíthetetlen hangon és agresszíven, mert állítása szerint a vasúti megálló magánterületen van és nem lehet leszállni a vonatról. Hangsúlyozom a 16907 számú tekergő gyorsvonatnak ez a menetrendszerinti végállomása. Ezt követöen az őr két választási lehetőséget adott vagy megvárom a tűző napon a következő vonatot vagy a sinek közótt !!!! elhagyom a területet gyalog. Ezek ķépesek lennének az embert / gyereket a vonat alá küldeni.

"

Itt a másodiknál bár engedték maradni a vélemény íróját, de azért számomra nagyon fura, hogy nem engedték be fedett területre, értsd az állomásépülethez. Ezen felül azt a videót most nem találom, de egy YouTube kommentben írta egy trainspotter, hogy rá rendőrt akart hívni a Valtonos, hogy itt csak táborlakó szállhat le, vagy elsétál a síneken, vagy jönnek a rendőrök. A végkifejletről nem volt szó. Illetve volt még egy vélemény valahol, hogy a Valtonos a már elindult (szerelvény)vonatra akarta visszalökdösni az utast.

szept. 2. 15:03
 8/10 anonim ***** válasza:
De nem értem pl a második hozzászólást. Mi az hogy szabályosan vonattal nem megközelíthető? Miért nyaraltak volna ezen a területen, amikor itt csak táborozó gyerekcsoportok táborozhatnak vagy nagycsaládosok nyaralhatnak a családi hétvégéken? Akik ezekbe a csoportokba tartoznak, őket pedig beengedik a tábori területre.
szept. 2. 15:15
 9/10 A kérdező kommentje:
8-as: Azt a részét én sem értem, viszont én magát a megállóhelyen való tartózkodás szempontját vettem figyelembe, amikor ezeket kerestem.
szept. 2. 15:19
 10/10 eddiboy ***** válasza:
79%
Ez nagyon durva, ha így van. Mi az, hogy egy közforgalmú vonatnak a végállomása nem közterület, és ott nem engedik leszállni au embereket? Vagy ha leszállnak, nem engedik be az állomásépületbe, amíg megvár egy másik vonatot? Ez felháborító.
szept. 2. 19:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!