Láttatok már olyan embert, aki tokaji aszút (vagy más, viszonylag minőségi bort) fogyaszt a vonáton?
Figyelt kérdés
Ha igen, hol?
Én még soha, olyat viszont naponta, hogy valaki sörözik. Na nem minőségi kézműves vagy világhírű márkákat, hanem Kőbányait meg Borsodit.
Jól látom, és a borozàs tényleg nem jellemző a vonatokon? Ha igen, mi a különbség oka?
aug. 28. 16:53
1/13 anonim válasza:
Azért egy üveg bort meginni a vonaton az már komoly dolog, ezt 1-2 4-5%-os sörrel összehasonlítani badarság. Egy doboz sör szomjoltóként is működik, nem az alkoholizálás az első ok, amiért ezt választják az emberek.
2/13 anonim válasza:
Olyat még nem, de ez valóban minőségi és fionom.
3/13 anonim válasza:
Nagyra értékelem a Tokajit, csak kissé drága, viszont a Móri Ezerjó az hasonló aszúbor, olcsóbb, csak nem viselheti az aszú nevet.
4/13 A kérdező kommentje:
#1 Nem kell egy üveggel. Bor kibont, egy-kêt pohár kitölt, parafa vissza (csavarzàrral még egyszerűbb).
aug. 28. 17:12
5/13 anonim válasza:
Én már ittam meg másfél üveg bort is egy kétórás vonatúton, csak nem az üvegéből. Illetve mondjuk egy minőségi aszút szerintem nem a vonatra tartogat az ember, hanem a megfelelő környezetben, megfelelő hőmérsékletűen kiélvezi.
6/13 anonim válasza:
A Tokaj IC-n egyenesen kötelező 🤣 Ha nincs nálad egy üveg Tokaji bor, akkor a kalauz büntet 🤣
7/13 anonim válasza:
Még réges régen mikor haverokkal mentünk a balatonra nyaralni, akkor mi voltunk akik boroztunk útközben, igaz nem épp tokaji aszút. :D
9/13 anonim válasza:
Mégis hogy gondolod? Ember megveszi a drága meleg bort, mellé valahol borospoharat, meg dugóhúzót? Vagy csomagoljon otthon? Aztán 1-2 pohár után cipelje egész úton, vigyázva a pohárra/poharakra is? A sört azonnal hidegen meg tudják inni, teljesen más kategória, összehasonlíthatatlan.
10/13 eddiboy válasza:
Vonaton sörözni szokás, de ha valakinek kedve van, borozhat is. Teljesen normális dolog.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!