Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Volánbuszra hol lehet telefono...

Volánbuszra hol lehet telefonon jegyet venni?

Figyelt kérdés

Eddig a Mobiljegy alkalmazást használtam. Ott a legutóbbi alkalommal, amikor használni akartam, nem jött be a vásárlás fülön semmi. Sikerült újratelepítéssel elővarázsolni a vásárlási opciókat, de amikor kiválasztom az adott kilóméterre a volán jegyet, azt írja, hogy nem elérhető ez a típus.

Máv appban vettem így az utóbbi időben a jegyet, de nem tetszik, hogy az egy adott időpontra szól. Ha esetleg hamarabb odaérek, nem szálhatok fel a korábbira, vagy ha esetleg lekésem, akkor nem jó a következőre. Plusz eddig 2x mentem így, de egyik alkalommal se olvasta be a jegyet a vezető melletti érvényesítő készülék

aug. 21. 08:04
 1/7 anonim ***** válasza:
82%
MÁV app.
aug. 21. 08:11
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Korábbira valóban nem jó, sokszor az aktuálisra sem fogadja el a gép, mert hamarabb ér be a sofőr a megállóba, ilyenkor magyarázkodni kell, meg mutogatni a kijelzőt, hogy pedig erre a buszra szól. Későbbire szerintem ugyanúgy érvényesnek kellene lennie egy adott időn belül, mint a vonatjegynek, bár még nem néztem meg pontosan. Vonatnál 100 km alatt 4 ór, felette 1 nap az érvényesség.
aug. 21. 09:35
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
Rajta van az érvényessége, azon idő alatt minden járatra jó az adott viszonylaton. Az gyerekbetegsége még a rendszernek, hogy nem a menetrendet figyeli, hanem az aktuális időt, így ha hamarabb jön egy busz még nem mondja érvényesnek, hasonlóan ha menetrend szerint még jó egy járatra de az késik, ugyanúgy érvénytelennek mondja, ha közben lejár a jegy, pedig az adott járaton még érvényesnek kéne lennie.
aug. 21. 10:16
 4/7 A kérdező kommentje:

Annyit látoka jegyen, hogy érvényes 2024.08.21. 7:33 - 2024.08.21. 8:06

Ez megegyezik azzal az idővel, amikor menetrend szerint a felszálló megállómba érkezik és ami az érkezési idő. Semmi más nincs rajta, hogy mondjuk még 4 óráig érvényes lenne.

Eddig amikor használtam, sohasem volt hamarabb ott a busz, mindig késik kb. 5 percet. Azt sem írja, hogy érvénytelen, nem csinál semmit, nem csippantja le, bárhogy forgatom

aug. 21. 10:36
 5/7 anonim ***** válasza:
100%
Az gáz, meg amúgy a busz-vonat kombó hiánya is. De hát Emma még szinte újszülött, fel kell nőnie.
aug. 21. 10:46
 6/7 anonim ***** válasza:

Ma kaptam választ a Vaolánbusztól az online jeggyel kapcsolatban feltett kérdésemre:

"Tájékoztatjuk, hogy az online elővételben, vagy MÁV-applikációban megváltott bérletek és menetjegyek már 15 perccel a járat indulása előtt is érvényesíthetők az autóbuszokon található érvényesítő berendezéssel. A menetjegyen feltüntetett járaton az adott napon, a menetjegy érvényességi idején túl is elfogadásra kerül a menetjegy, ha a járat jelentős mértékű késéssel közlekedik és a jegyen szereplő érvényességi időben nem érkezik meg a megállóba.

Amennyiben az érvényesítés során az autóbusz-vezető hibát észlel, új menetjegy váltását megelőzően, a járművezető szemrevételezéssel köteles ellenőrizni a díjtermék használatával összefüggő információkat, amelyek a díjtermék érvényességét igazolhatják."

aug. 23. 13:39
 7/7 anonim ***** válasza:
MÁV app, illetve helyszínen a buszon
aug. 24. 12:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!