Volánbuszra hol lehet telefonon jegyet venni?
Eddig a Mobiljegy alkalmazást használtam. Ott a legutóbbi alkalommal, amikor használni akartam, nem jött be a vásárlás fülön semmi. Sikerült újratelepítéssel elővarázsolni a vásárlási opciókat, de amikor kiválasztom az adott kilóméterre a volán jegyet, azt írja, hogy nem elérhető ez a típus.
Máv appban vettem így az utóbbi időben a jegyet, de nem tetszik, hogy az egy adott időpontra szól. Ha esetleg hamarabb odaérek, nem szálhatok fel a korábbira, vagy ha esetleg lekésem, akkor nem jó a következőre. Plusz eddig 2x mentem így, de egyik alkalommal se olvasta be a jegyet a vezető melletti érvényesítő készülék
Annyit látoka jegyen, hogy érvényes 2024.08.21. 7:33 - 2024.08.21. 8:06
Ez megegyezik azzal az idővel, amikor menetrend szerint a felszálló megállómba érkezik és ami az érkezési idő. Semmi más nincs rajta, hogy mondjuk még 4 óráig érvényes lenne.
Eddig amikor használtam, sohasem volt hamarabb ott a busz, mindig késik kb. 5 percet. Azt sem írja, hogy érvénytelen, nem csinál semmit, nem csippantja le, bárhogy forgatom
Ma kaptam választ a Vaolánbusztól az online jeggyel kapcsolatban feltett kérdésemre:
"Tájékoztatjuk, hogy az online elővételben, vagy MÁV-applikációban megváltott bérletek és menetjegyek már 15 perccel a járat indulása előtt is érvényesíthetők az autóbuszokon található érvényesítő berendezéssel. A menetjegyen feltüntetett járaton az adott napon, a menetjegy érvényességi idején túl is elfogadásra kerül a menetjegy, ha a járat jelentős mértékű késéssel közlekedik és a jegyen szereplő érvényességi időben nem érkezik meg a megállóba.
Amennyiben az érvényesítés során az autóbusz-vezető hibát észlel, új menetjegy váltását megelőzően, a járművezető szemrevételezéssel köteles ellenőrizni a díjtermék használatával összefüggő információkat, amelyek a díjtermék érvényességét igazolhatják."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!