Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » MÁV felé hogyan igazolom a...

Curiousgeorge09 kérdése:

MÁV felé hogyan igazolom a jogosultságomat nagycsaládos kedvezményre?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Van esetleg tapasztalatotok a fentiekkel kapcsolatban? Ha két felnőtt és három gyermek felszáll a vonatra, majd jön a kalauz, miként juttatják a tudtára, hogy jogosultak ingyen utazni, és milyen dokumentumokat mutatnak meg ilyenkor? Magukkal hurcolják a házassági- és születési anyakönyvi kivonatokat? Vagy van erre valami speciális igazolás?

Láttam, hogy van hasonló kérdés, de 2024-ben változott a nagycsaládos kedvezmény is, így friss infókra számítanék elsősorban.

Előre is köszönöm, és szép napot mindenkinek!

aug. 17. 07:16
 1/7 anonim válasza:
100%
A legtöbben semmit nem kérnek,elhiszik. Egyszer a lakcímkártyát kérték el
aug. 17. 08:11
 2/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszod!
aug. 17. 09:02
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
Hivatalosan a lakcímkártyával igazolják, de legtöbb esetben tőlünk nem kérték el
aug. 17. 09:03
 4/7 A kérdező kommentje:
Neked is köszönöm szépen!
aug. 17. 09:44
 5/7 anonim ***** válasza:
100%

[link]

2.7.15 pont, 35. oldaltól.

aug. 17. 09:45
 6/7 A kérdező kommentje:
Igen, ezzel találkoztam, csak a 'feltételek igazolására alkalmas okmányok' nem tudtam, mit jelent, ezért tettem fel a kérdést. De köszönöm neked is a választ!
aug. 17. 11:00
 7/7 anonim válasza:

Tőlünk se kértek semmit, ment tovább a kaller, elég jól látszik szerintem, hogy egy család.

Hivatalosan persze lakcim kártya és van is nálunk de gyakorlatban és pici gyerekekkel erre nem volt szükség.

El bírom képzelni amikor 10+ évesek lesznek a gyerekek már jobban nézik esetleg.

aug. 22. 16:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!