Voltatok már szem- és fültanúi olyan esetnek, amikor a buszvezető nem engedett fel valakit a buszra, vagy ha igen, utána lezavarta? Ha igen, hogy történt ez?
1. Két fő próbált volna csoportos kedvezményt kiharcolni. 10 perc vitatkozás után leszálltak.
2. Először diákjegyet akart venni, de a sofőr kérte a diákigazolványt, hát az nincs... Jó, akkor vett egy teljesárú jegyet, de egy korábbi településig ahol kicsi a forgalom, gyakran meg se áll a busz. Most se volt jelzés, de megállt, majd hátra szólt, hogy megérkeztünk, szálljon le. Engedelmeskesett, de talán azt hitte, hogy nem fog erre figyelni a sofőr.
Illetve jut eszembe, volt még egy, 4-es vagyok.
Nem is olyan régen, talán idén év elején Siófokon szálltam fel egy gyorsjáratra (csak heti 1 alkalommal járt, sose mentem vele korábban). Bejött a busz, fel akartam szállni, a sofőr megállít, hogy hova megyek, mondom a buszra :D Mondta, hogy de hát ő még elmegy WC-re, hová sietek. Mindez volt 4 perccel az indulás előtt. Viszajött a csávó úgy 2 perccel indulás előtt, szállok fel, mutatom az OB-t (validátor nyilván nem működött), csávó meg megkérdezi, hogy ezek után felengedjen-e. Hülyén néztem rá, hogy most neki mi baja van, majd mondja, hogy "Hát, most felengedlek". Tehát nem a bérlettel volt baja, hanem hogy előzőleg szerinte idő előtt akartam felszállni, csak akkor nem értem miért volt kiírva a kijelzőre a járat meg miért nyitott ajtót azonnal, ahogy bejött.
Egyébként az indulás előtti percben egy kollégája oda is jött, hogy "Azt ugye tudod, hogy fel leszel jelentve amiatt, ahogy ott az előbb vezettél és amit tettél!", szóval ott a hangulata tovább romlott az embernek. Ságváron egy kislány akart felszállni, aki megkérdezte, hogy Som központban megáll-e a busz, mire a sofőr rávágta, hogy nem. Kislány megkérdezte, hogy nem állna-e meg neki, erre is nemmel válaszolt. Na most, Som központ nevű megálló nincsen, csak Som autóbusz-váróterem, illetve Som-alsó. A környéken viszont a Som aut. vt.-t mindenki központnak hívja, a sofőrök többsége is. Elöl utaztam, de mire szólni tudtam volna (közben telefonáltam), már elhajtott a sofőr, a kislányt otthagyva, akinek emlékeim szerint 40 percet kellet várnia a következő buszra. Ettől függetlenül jeleztem a sofőrnek, hogy visszakérdezhetett volna a kislánytól, hogy az aut. vt-re gondol-e, meg lehetett volna segítőkész az információval, erre a sofőr megfenyegetett, hogy leszállít a következő megállónál, ha tovább okoskodok. Hát, amúgy is odáig utaztam, szóval leszálltam :D
Vidéki nagyváros, helyi tömegközlekedés.
1. egy nagyon részeg fószer akart felszállni, jegyet akart venni a vezetőnél, de nem adott elég pénzt (kb. beszélni sem bírt, annyira be volt b*szva), a vezető itt annyit mondott, hogy nem köteles elvinni, és hogy 400 Ft a jegy ezért kell még 200 Ft, mire az ürge leszállt. A vezető annyit mondott neki, hogy "jóvan igyál inkább még egy sört..."
2. Két diáklány felszállt, jegyet akartak venni, de csak 1000 Ft-os címlet volt náluk (400 volt ekkor szintén a jegy), a vezető nem engedte fel őket, azt mondta, hogy nem tud nekik visszaadni. /Ki van írva amúgy, hogy pontosan annyi pénzt adj amennyibe a jegy kerül, mert a sofőr nem rendelkezik váltópénzzel.../
3. Utas rendszeresen kidugta a könyökét az elhúzott ablakon, egyik megállóban odament hozzá a sofőr, hogy fejezze be, de továbbra is kitette a könyökét, következő megállóban a sofőr leszállította.
Ha nagyon gondolkodnék, biztos jutna még eszembe...
Vonatpótló buszon. Bunkó kaller a buszsofőr barátnőjét vegzálta. A csaj nem volt útban, ha sok utas volt, akkor nem szállt fel a buszra, ellenben sokat segített, irányított az utasokat, csinálta a papírmunkát. Csak épp jegyet nem vett, mert a sofőr barátnője. Egyik kalauz sem foglalkozott vele, még örültek is hogy van még egy ember aki segít terelni az utasokat. Nade jött a bunkók bunkója és elkezdett ordítani a csajjal. De valami cefet módon káromkodva mondta el mindennek.
A sofőr srác nem mert férfi módra közbelépni mert fél perc múlva kirúgták volna amint megtakarja a kallert. Mi vasutasok szintén nem mertük megütni, de még arrébb rángatni sem nagyon, mert szintén ki lettünk volna rúgva. Nehéz volt megoldani úgy, hogy ne kapjon senki egy jó nagy lángost és mindenkinek megmaradjon a munkája. A kallert végül átvezényelték máshova és végül ott is hagyta a céget, mert ez volt nála az alap, ha nem tetszett neki valami akkor azonnal ordított. Szerintem ezt élvezte. Kollégákkal is így viselkedett meg az utasokkal is.
Úgy tudom azon a nyáron vastag jég borította a parkolót és néhányszor elesett. Kicsavarodott a keze ahogy próbált kapaszkodni. Hát van ilyen sajnos. Vigyázni kell nehogy megcsússzon az ember a szürkületben a kamerák látóterén kivül :D
Volt. Egyszer egy részegnél, ott meg sem várta, hogy feltántorogjon a buszra.
Meg volt egy lezavarós eset is, amikor egy hölgy (?) 10 ezressel akart fizetni a pár száz forintos jegyért, a sofőr nem tudott visszaadni, aztán irdatlan veszekedés lett belőle, és végül fenyegetőzések meg trágár visítozás közepette elhagyta a hölgy (?) a járművet.
Ja, meg egyszer egy fickó lejárt bérlettel akart felszállni, aminek eltakarta az egyik számjegyét, csak lebukott.
#9 Ha a sofőr nem tud visszaadni, kiállít egy papírt a visszajáró összegről, amit a pénztárban be lehet váltani.
De talán rövid időn belül vége lesz ennek, mivel néhány Pest környéki buszon megpillantottam bankkártyaterminált, bár még nem üzemelnek, de ott van. A XXI. század negyede eltelt, mire idáig eljutottunk - összehasonlításképp, pár üdítő automatán már 2008-ban volt terminál.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!