Budapesti tömegközlekedésnél miért nem tudnak olyan rendet, tisztaságot tartani, mint Dubajban?
Én tömegközlekedést is használtam Dubajban, én aki alapból utálja a helyi tömegközlekedést és mindenhova autóval megy, kifejezetten szerettem a dubaji tömegközlekedést.
Olyan tisztaság volt bent, mintha Domestossal sikálnák végig óránként, szerintem ezt is csináljak, pár óránként takarítják meg felmossák.
Az üléseken sem voltak kétes eredetű pecsétek,foltok, nem volt kellemetlen szag sem.
Illetve, ami még külön pozitívum,hogy nagy teljesítményű volt a klímaberendezés.Az ajtók nyitogatása ellenére, nem melegedett be annyira, mint a budapesti, pedig volt kint vagy 40 fok.
Nyilván, valamennyire pénz kérdése is, de sokkal inkább szervezésé.Budapesten is bőven bele kellene,hogy férjen a járművek takarítása, kárpitok tisztítása.
Csak tényrögzítés..még a nagy háború előtt dolgoztam az akkor qurvagazdag Quwaitban(cityben).
csak a rend kedvéért...akkoriban pont olyan színű buszok közlekedtek a városban, mint most itt Budapesten..Ikarus feirattal! A különbség annyi volt, hogy az ablakok nyithatatlanok voltak, elöl és középen ajtó, a klíma tökéletes volt, nem állhatott senki, csak annyi utas szállhatott fel, ahány üres hely volt...de...a nők csak hátul ülhettek, nem ülhettek előre, a férfiszakaszba...a beltér patikatisztaságú volt, a buszok külseje csillogott.
és nem hallgagathatom el, ha a busz tele volt, nem szállhattam fel, sebaj, pár másodperc és jött a következő hűtött busz.(kint 48 fok volt, mint ma is)...ja, a következő busz gyártói felirata Renault volt..-kék, és csillogott az is(meg az összes)..
a rendről: ramadán volt, gyönyörködtem egy park zöld fáiban..amikor a rendőr rám szólt, hogy ne rágózzak, tilos...ha mégegyszer meglát rágózni ramadán alatt, az 100 dolláromba fog kerülni. az utcákat más országból származó arab utcaseprők tartották példás tisztaságban.
a gazdagság mérhetetlen volt...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!