A kedvezményes diák országbérlet felhasználható a MÁV IC-kocsijaira is?
Szeptembertől elég sokat fogok vonatozni,egyetem miatt és érdeklődnék hogy az országbérlet IC-re is érvényes-e.
Illetve ha igen akkod utazáskor mar csak helyjegyet kell váltanom?
#4 Nem pontosan, de tény, hogy állandóan változik.
- Amikor bevezették, valóban nem volt jó, csak a helyjegy nélküli vonatokra és a Volánbuszra.
- 2 hónappal később, 2023 júniusától érvényes lett az országos (a megyei nem) IC-n, cserébe a helyjegy ára kilőtt (korábban 300 Ft volt, a vátlás előtt egy hónapra betáraztam belőle, így olcsó helyjegyekkel utaztam az országbérlet mellett). Emellett megszűnt a pótjegy. De csak másodosztályon érvényes még.
- 2024 márciusától elfogadják a BKK járatokon, illetve első- és prémium osztályon is, cserébe ezen helyjegyek ára kilő, de megszűnik a kocsiosztály különbözeti jegy.
- 2024 áprilisától Érd helyi járatain is elfogadják.
- 2024 májusától Csongrádon is elfogadják.
- 2024 augusztusától megszűnt a buszos kiegészítő jegy, bár ez a napijegyeket érinti csak, bérlet mellé eddig se kellett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!