Ma a vonaton 1,5 órán keresztül hallgattuk a kocsiban azt, hogy egy gyerek végig ordít, volt aki kérdőre vonta a szülőt, és annyit mondott, hogy a gyerek szenzoros. És akkor már elkell viselni vagy mi?
5. "Ettől függetlenül a szülők ilyenkor választhatnának más közlekedési módot, nem csak a többi utas, hanem a saját gyerekük érdekében is." Ezt írod.
De miért is kéne más közlekedési módot választani? Lehet, hogy nincs a szülőnek jogosítványa, ilyenkor mi a megoldás szerinted? A problémás gyerek szülője kérjen meg valakit, hogy elvigye Debrecenből Sopronba meglátogatni a rokonokat? Miért kérne szívességet bárki is, ha ki tudja fizetni a vonatjegyet? Ha szülő elboldogul a csomaggal + a gyerekkel, akkor onnantól kezdve (ha van jegyük) oda utazhatnak, ahova akarna.
Kedves 8. válaszoló (ne vedd szívedre, hogy érdemtelenül kedvesnek nevezlek!)
Az idegrendszer betegségei ugyanolyan szervi elváltozások, mint az izmokat, csontokat, májat, szívet,vesét stb. érintő bajok.
Semmi köze sincs az elmekórtanhoz. Az érintett beteg ott sem tehet a bajáról, és nem csak kitaláció.
Ez az agresszív hozzáállás viszont őszinte aggodalommal tölt el. Vezetsz autót? Baseball ütő van mellett vagy méretes csavarkulcs? Vagy gáz-/éles fegyver?
Az a debil egyik részhalmaza. Valamilyen fogyatéka volt biztos a kis óvszerszökevénynek.
"Neked lenni nagyon vicces fogyaték" by Borat :D
#12 jogos, a kérdésed.
> De miért is kéne más közlekedési módot választani?
A legtöbb közlekedési társaság szabályzatában benne van, hogy az az utas aki a többi utastársát zavarja, az kizárható az utazásból. A kérdésben nem arról van szó, hogy felsírt a gyerek két percre, hanem arról, hogy végigordítja az utat. Szerintem ez már megvalósítja a többi utastárs zavarását. Az, hogy ezzel tesz-e valamit a közlekedési társaság, az más kérdés.
> De miért is kéne más közlekedési módot választani? Lehet, hogy nincs a szülőnek jogosítványa, ilyenkor mi a megoldás szerinted?
Szerintem leginkább azért, mert így az utazás egy tortúra a gyereknek, a szülőnek és mindenki másnak a környéken is.
Ha az egyéni közlekedés semmiképpen sem megoldható, akkor szerintem az utazás lemondása a célszerű, kivéve, ha az tényleg nagyon fontos (orvoshoz mennek, esküvő, temetés, stb).
> Miért kérne szívességet bárki is, ha ki tudja fizetni a vonatjegyet?
A saját és leginkább a saját gyereke érdekében?!
15. Biztos vagyok benne, hogy amit írsz, az a jogalkotói szándékkal ellentétes, de az egyenló bánásmóddal is.
Nem egy hisztis, elkényeztetett kisgyerekről van szó, hanem egy olyan idegrendszeri bántalommal küzdőről, aki így működik. Nem lehet egész életen át kizárni a világból. Ez a kérdezőnek 1,5 óra volt, a kicsinek meg az elmúlt évek és az előtte álló évtizedekről van szó.
Bizonyos vagyok benne, hogy amiről a szabályban írnak, az a hangoskodás, nevetgélés, ugrálás stb., szándékos és tudatos cselekedetek.
#16:
> Bizonyos vagyok benne, hogy amiről a szabályban írnak, az a hangoskodás, nevetgélés, ugrálás stb., szándékos és tudatos cselekedetek.
Most megnéztem a MÁV üzletszabályzatában, a szándékosságot nem veszik figyelembe:
II. Fejezet, 2.3:
A vasúti társaság a személyszállítást megtagadhatja, illetve az utast a személyszállításból kizárhatja, ha az utas
a) botrányosan viselkedik, vagy más módon a többi utast magatartásával zavarja
Az kérdező alapján a kérdéses utas a többi utast a magatartásával zavarta (hangos, folyamatos sírás) és más erre vonatkozó szabályt nem találtam.
> ...szándékkal ellentétes, de az egyenló bánásmóddal is.
Ha a szenzorosság fogyatékosságnak számít (nem tudom), akkor a fenti pont végrehajtása valóban jogszabályba ütköző lehet.
Bírom ezt a dumát, hirtelen minden gyereknek valami agyi elváltozása van, ezért legitimálva zajonghat nyugodtan. Szerintem ülj mellé és ordíts te is. Mondd azt, hogy te is szenzoros vagy. Ha neki lehet, akkor neked is.
Régebben valahogy nem volt ennyi kifogás a társadalmi normák alól...
#15 "A legtöbb közlekedési társaság szabályzatában benne van, hogy az az utas aki a többi utastársát zavarja, az kizárható az utazásból."
Tipikus gumiszabály.
Bár ennél a kérdésnél nem erről van szó, de egy csecsemő is végig bömbölhet másfél órát,ha a szülők nem tudják elhallgattatni akkor zárjuk ki őket az utazásból?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!