Vettem egy országbérletet, honnan tudhatom, hogy mely vonatokra nem érvényes, vagy hová kell venni helyjegyet?
Ha beállítod kedvezményként az országbérletet online jegyvásárláskor, akkor látod, hogy mire kell helyjegy és mire nem.
Ha helyjegyköteles és nincs helyjegyed, akkor igen.
Igen, megbüntetnek, de az összeg nem ugyanannyi ha csak helyjegyed nincs, vagy ha egyáltalán nincs semmid. Például mikor én utaztam országbérlettel és egy járatra nem vettem helyjegyet (mivel nem tudtam hogy kell rá) csak a helyjegy árának dupláját kellett kifizetnem, azaz 600 ft-ot.
Hogy mikre kell helyjegy, nos, Intercity vonatokra biztosan, a többire tudtom szerint nem, ha belföldön, másodosztályon utazol
Ha országbérlettel utazol helyjegyköteles vonaton, megbüntetnek, de nem ugyanúgy. Ilyen esetben 1000 forint a pótdíj (plusz a helyjegy árát kell kifizetni). Ha jegy vagy bérlet nélkül szállnál fel, akkor 2600 forint lenne a pótdíj (plusz a menetjegy és a helyjegy).
Az alkalmazásban meg tudod venni a helyjegyet, ha beállítod kedvezményként az országbérletet, akkor ki is írja, mire kell helyjegy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!