Hol találom meg Tolna megye vasútállomásait, és a hozzájuk tartozó menetrendeket?
Nem teljesen tiszta, hogy mire vagy kíváncsi.
Tolnáról itt egy térkép a vasút- és buszvonalakkal, a jelmagyarázatot értelmezve megtalálod a vasútállomásokat: [link]
Menetrend itt: [link]
Meg itt, itt jegyet is tudsz venni: [link]
Az állomási menetrendekhez az utóbbi oldalon a harmadik lapon (Jegyvásárlás, Országbérlet, _Menetrend_) az állomás nevének megadásával juthatsz, a régi Elvirán meg beírsz egy viszonylatot, és az eredményeknél az állomás nevére kattintasz.
1.: Kösz!
Egy olyan ábrát szeretnék találni, mint amik az állomásokra is kivannak téve. Ami mutatja, hogy mikor hová megy a vonat. Egy olyan menetrendet, ami mutatja, melyik településre és mikor megy.
▬ Tolna megye vasútállomásinak egyszerű kigyűjtésére nem tudok módot, de egy vasútállomás, megálló összes érkező és induló vonatának kigyűjtésére, igen.
1.) [link]
2.) Honnan? Pl. Szekszárd. Hova? Pl. Sárbogárd, de bármi lehet. A Mikor? bármelyik nap lehet.
3.) Menetrend gombra kattintás.
4.) Bármelyik járatnál a bal szélen levő nyílhegyre kell kattintani.
5.) A megnyíló menetrendben az aláhúzott Szekszárd-ra kell kattintani.
És ott a vonatlista; fent lehet napot léptetni és a minden vonatot mutasson!-ra is lehet kattintani.
Ha csak a menetrend szerinti érk. oszlopban van szám és az ind. oszlopban nincs, az, érkező vonat.
Ha a menetrend szerinti érk. oszlopban az ind. oszlopban is van szám akkor, az, átmenő vonat, ami megáll.
Ha csak a menetrend szerinti ind. oszlopban van szám és az érk. oszlopban nincs, az, onnan induló vonat.
▬ És itt van az országos vasúthálózati térkép, vármegyénkénti színezéssel: [link]
Kicsi egy-egy megye, de Ctrl + nyomkodással nagyítható, és a csúszkákkal behúzható középre.
Értem, köszi!
Van egy országbérletem, és szeretném egy kicsit kihasználni. Nem tudom, hogy hová menjek, merre mennek a vonatok. Azt sem tudom, hogy merre vannak a megállók, hová lehet eljutni egyszerűen, stb. Néztem pl. a szekszárdi vasútállomást, nem is megy vonat közvetlenül Budapestre...
Csak vonat jó? Országbérlettel busszal is tudsz menni, ha jól tudom.
Legalább egy kiinduló állomás jó lenne, akkor többet tudnánk mondani.
Amennyire én néztem a MÁV térképeit, Pakshoz legközelebbi vasút Nagydorognál megy, onnan mehetsz Székesfehérvárra, és tovább a Balatonra.
Valóban nem egyszerű onnan vonatozni.
9.: Köszönöm a válaszokat. Jól látom, hogy Paksról a busz egyenesen a nagydorogi vasútállomásra megy? Jól hangzik, hogy nem kell keresgetnem, gyalogolnom a vasútállomásig több kilométereket tűző napon. Csak 25 perc a menetidő, ez is nagyszerű, de miért vannak olyan közvetlen járatok, amiknél ez 58 perc? 20km sincs a távolság, megáll valahol szünetelni a busz, vagy csak elírás?
Egyébként tudsz javasolni valamit, hogy melyik strandra menjek, vagy milyen helyeket lenne érdemes meglátogatnom?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!