Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Hol találom meg Tolna megye...

Hol találom meg Tolna megye vasútállomásait, és a hozzájuk tartozó menetrendeket?

Figyelt kérdés
Nem a menetrendek.hu-ra vagyok kíváncsi, hanem arra, hogy mikor hová mennek a vonatok. Pl. szeretnék eljutni a Balaton valamelyik strandjára, de a legtöbb helyre nem is megy vonat.
júl. 11. 07:46
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%

Nem teljesen tiszta, hogy mire vagy kíváncsi.

Tolnáról itt egy térkép a vasút- és buszvonalakkal, a jelmagyarázatot értelmezve megtalálod a vasútállomásokat: [link]

Menetrend itt: [link]

Meg itt, itt jegyet is tudsz venni: [link]

Az állomási menetrendekhez az utóbbi oldalon a harmadik lapon (Jegyvásárlás, Országbérlet, _Menetrend_) az állomás nevének megadásával juthatsz, a régi Elvirán meg beírsz egy viszonylatot, és az eredményeknél az állomás nevére kattintasz.

júl. 11. 10:02
 2/13 A kérdező kommentje:

1.: Kösz!

Egy olyan ábrát szeretnék találni, mint amik az állomásokra is kivannak téve. Ami mutatja, hogy mikor hová megy a vonat. Egy olyan menetrendet, ami mutatja, melyik településre és mikor megy.

júl. 11. 10:11
 3/13 anonim ***** válasza:
100%

▬ Tolna megye vasútállomásinak egyszerű kigyűjtésére nem tudok módot, de egy vasútállomás, megálló összes érkező és induló vonatának kigyűjtésére, igen.

1.) [link]

2.) Honnan? Pl. Szekszárd. Hova? Pl. Sárbogárd, de bármi lehet. A Mikor? bármelyik nap lehet.

3.) Menetrend gombra kattintás.

4.) Bármelyik járatnál a bal szélen levő nyílhegyre kell kattintani.

5.) A megnyíló menetrendben az aláhúzott Szekszárd-ra kell kattintani.

És ott a vonatlista; fent lehet napot léptetni és a minden vonatot mutasson!-ra is lehet kattintani.

Ha csak a menetrend szerinti érk. oszlopban van szám és az ind. oszlopban nincs, az, érkező vonat.

Ha a menetrend szerinti érk. oszlopban az ind. oszlopban is van szám akkor, az, átmenő vonat, ami megáll.

Ha csak a menetrend szerinti ind. oszlopban van szám és az érk. oszlopban nincs, az, onnan induló vonat.

▬ És itt van az országos vasúthálózati térkép, vármegyénkénti színezéssel: [link]

Kicsi egy-egy megye, de Ctrl + nyomkodással nagyítható, és a csúszkákkal behúzható középre.

júl. 11. 10:13
 4/13 anonim ***** válasza:
100%
"Egy olyan ábrát szeretnék találni, mint amik az állomásokra is kivannak téve. Ami mutatja, hogy mikor hová megy a vonat." - Akkor a fent leírt helyeken, a leírt módon találod meg. De szerintem egyszerűbb, ha a menetrendi keresőbe beírod, hogy melyik nap, honnan és hova mennél, Tolnából nemigen van közvetlen vonat a Balatonra.
júl. 11. 10:38
 5/13 A kérdező kommentje:

Értem, köszi!

Van egy országbérletem, és szeretném egy kicsit kihasználni. Nem tudom, hogy hová menjek, merre mennek a vonatok. Azt sem tudom, hogy merre vannak a megállók, hová lehet eljutni egyszerűen, stb. Néztem pl. a szekszárdi vasútállomást, nem is megy vonat közvetlenül Budapestre...

júl. 11. 11:15
 6/13 anonim ***** válasza:
100%

Csak vonat jó? Országbérlettel busszal is tudsz menni, ha jól tudom.

Legalább egy kiinduló állomás jó lenne, akkor többet tudnánk mondani.

júl. 11. 12:06
 7/13 A kérdező kommentje:
6.: Igen, azzal szeretnék menni. Nem akarom a buszon a hangoskodást hallgatni, és wc sincs, sokkal nyugisabb vonatozni. Paksról mennék. Itt sajna nincs lehetőségem erre, szóval egy kicsit kell buszoznom.
júl. 11. 12:24
 8/13 anonim ***** válasza:
100%

Amennyire én néztem a MÁV térképeit, Pakshoz legközelebbi vasút Nagydorognál megy, onnan mehetsz Székesfehérvárra, és tovább a Balatonra.

Valóban nem egyszerű onnan vonatozni.

júl. 11. 12:59
 9/13 anonim ***** válasza:
100%
#8 jól irta le, én is paksi vagyok. Busszal Nagydorogig, onnan vonattal Székesfehérvár, onnan meg már egy csomó vonat indul a Balaton különböző részeire.
júl. 11. 18:36
 10/13 A kérdező kommentje:

9.: Köszönöm a válaszokat. Jól látom, hogy Paksról a busz egyenesen a nagydorogi vasútállomásra megy? Jól hangzik, hogy nem kell keresgetnem, gyalogolnom a vasútállomásig több kilométereket tűző napon. Csak 25 perc a menetidő, ez is nagyszerű, de miért vannak olyan közvetlen járatok, amiknél ez 58 perc? 20km sincs a távolság, megáll valahol szünetelni a busz, vagy csak elírás?

Egyébként tudsz javasolni valamit, hogy melyik strandra menjek, vagy milyen helyeket lenne érdemes meglátogatnom?

júl. 12. 12:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!