Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » A Rákospalotán, és az Újpesten...

A Rákospalotán, és az Újpesten élők örülnek, hogy újra a Lehel térig közlekedik ősztől a 12-es villamos?

Figyelt kérdés

júl. 8. 16:23
1 2
 1/13 Mad Max2 ***** válasza:
11%

Szerintem semmi jelentősége, ezen a vonalon a 12 es rákospalotai rövid szakaszán alig van utas, aki van az is újpesten átszáll a metróra, minek kéne hogy elmenjen a lehel térig?

Amugy anno régen elment, de semmi értelme nem volt mert csak plusz villamos ment üresen.

Felesleges az egész

Ugyanazona sinen megy a 14 es

Szerintem olyan aki Rákospalotai végállomástól a Lehel térig akarna utazni végig a 12 es villamossal az kb óránként 5-6 ember max:)

júl. 8. 17:46
 2/13 anonim ***** válasza:
85%

Egy kicsit máshogyan közelíteném meg a dolgot.

Egyrészt a mai 14-es vonalán elfér a többlet villamos, ami többek közt azért jó, mert a belső szakaszon csúcsidőben gyakrabban járhatnának a villamosok. Az utasok többsége a Lehel tértől úgyis csak Rákospalota-Újpestig megy maximum szerintem, így nekik teljesen mindegy milyen villamos jön, viszont gyakrabban.

Másfelől megjegyezném az úgynevezett indukált/gerjesztett keresletet is. Röviden azt jelenti, ha egy új szolgáltatást vezetünk be (pl +1 sáv az autópályán, vagy egy hasonló villamoshosszabbítás), akkor azt a szolgáltatást többen fogják igénybe venni, mint most. Tehát pl hiába van most is ott már egy villamos, a többletszolgáltatás többletet fog képezni az utasok számában is, mind az önálló, mind a közös szakaszon.

júl. 8. 19:20
 3/13 anonim ***** válasza:
63%

"újra a Lehel térig közlekedik ősztől"

Mindegy, mert nem az a szakasz érint, ahol nem jár 14-es, csak 12-es.

júl. 8. 20:23
 4/13 anonim ***** válasza:
89%

"átszáll a metróra, minek kéne hogy elmenjen a lehel térig?"

Pl. mert nem akar lemászni a metróhoz, aztán fel, mert az babakocsival is, nehezebb csomagokkal, meg fájós lábbal is macerás - egy elöregedő társadalomban pedig egyre több fájós lábú ember van. Tudom, van lift, de akkor is macerás, plusz akkor újra várni kell egy következő járműre, amin nem biztos, hogy kap ülőhelyet és/vagy ugyanúgy lesz hely a babakocsinak/csomagnak. Plusz a kánikulában a 3-as metró kellemetlenebb lehet, mert (főleg, ha még tömeg is van), kevésbé jár a levegő, mint a 12-es Tatra villamoson nyitott ablakok mellett.

júl. 8. 20:28
 5/13 anonim ***** válasza:
100%

"Mindegy, mert nem az a szakasz érint, ahol nem jár 14-es, csak 12-es."

De ha jobban belegondolok, mégiscsak jó lesz, mert nem kell majd figyelni, hogy hányas jön épp. Amikor jeggyel utaztam, felszálltam, lyukasztottam, aztán rájöttem, hogy ja, ez nem is fog végig menni a Lehelig, az elég idegesítő volt, és többször is belefutottam ebbe...

júl. 8. 20:32
 6/13 anonim ***** válasza:
89%
#2: Nem lesz többlet villamos, a tervek szerint a 14-es ritkábban fog járni, ami a Káposztásmegyerieknek szolgáltatás-csökkenés. Itt vannak a tervek, 4 változat is van, lehet szavazni, de mindegyik szerint csökken a 14-es járatsűrűsége bizonyos időszakokban.
júl. 9. 07:13
 7/13 anonim ***** válasza:
100%

"Itt vannak a tervek"

Hol?

júl. 9. 08:08
 8/13 anonim ***** válasza:
100%

Bocs, lemaradt. Itt:

[link]

júl. 9. 09:28
 9/13 anonim ***** válasza:
100%

Az még, amit nem bírok, hogy X napon így közlekedik, Y napon meg amúgy, úgyhogy így első ránézésre egyik terv se az igazi...

Az is a halálom, amikor nem elég, hogy már közeledik épp a busz a megállóba, még azt is gondoljam át, hogy milyen nap van, hogy tudjam, az első ajtóig kell-e eljutnom, ráadásul előhalászva a bérletemet is közben a táskámból, vagy elég, ha az utolsó ajtóig elérek...

júl. 9. 17:50
 10/13 anonim ***** válasza:
100%

Elsősorban azoknak lesz jó, akik ma a 14-esre szállnak át, de nem mennek végig a Lehel térig.

A Lehel térre már gyorsabb a metró, de akik Rákospalotáról Angyalföldre, a Béke út/Lehel utca környékére mennek, azok jobban járnak.

júl. 15. 14:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!