Mièrt nem lehet az üvöltő osztályokat elkülönített kocsikba rakni, nem feltétlen kell nekik az IC még olcsóbban ki is jönnének. Tetejébe még a tanárok is üvöltve beszélnek velük. Most komolyan az vegyen I. Osztályra helyet akinek ez nem tetszik?
Nem lehet bírni, miért legyen idegzete az embernek 3 órán át ezt hallgatni, akár korán reggel, akár este, fáradtan munka után. Egy ismerősöm letolt minek veszek 30GB mobilnetet havonta, inkább olvasnék vagy valami értelmesebbet a vonaton. Az elmúlt 3 hónapban szinte csak osztályokkal ülök. Megmondtam neki, hogy szerinted, így mégis hogyan? Plusz úgy ülünk a négyesben is mint a heringek. Ha lenne busz értelmes idő alatt, tutira nem mennék többet vonattal. Sőt, volt hogy tényleg sz*rul voltam, akár egy migrén vagy betegség miatt, naná hogy inkább átültem abba a kocsiba ahol nem hangoskodtak. De ezt már szemrebbenés nélkül megteszem akkor is, ha nem diák utasok kellemetlenkednek.
A kedvencem pl: az volt, amikor üvöltve telefonált az ipse és a fejtámlámat verte közben folyamatosan. 5x ránéztem nem vette a lapot.
És nem az a baj az iskolásokkal, hogy nem tudnának csendben lenni. Meg se próbálják a tanárok elmagyarázni, hogy nem ők az atyaúristenek, más utasoknak nem kell eladni a rohadt vagont.
6-os jártam iskolába, de akkor Budapest felé nem volt lehetőség IC-vel menni, mert nem olyan helyen laktam. Most már van IC meg 2. Osztály, ami nem IC. Választási lehetőség meg nem minden vonalon van, hogy akarsz-e IC-t vagy sem. Itt nincs opció.Rengeteget utazom, emiatt fogy a türelmem. Plusz pl: a légkondit nem bírom az IC-n huzattal kombinálva. Télen is sokkal rosszabb a fűtés rajta, mint a sima kocsin. Az hogy van töltési lehetőség meg pár embernek asztal, függöny nem akkora extra hogy ezért fizetni akarj. XD
5 ilyen effektíve nincs. 10 perccel indulás előtt ellenőrzik a vagonokat, ha valamelyik rossz,kiveszik...most pl: ki kellett venni az 1. Osztályt, mindenki szív.
4-es nem feltétlen lehet megbeszélni, csak azért mert en nehezen alkalmazkodom nem akarok.másokat szivatni. Egy olvasó embert nem kérhetsz meg, hogy ne égesse az arcodba a villanyt, vagy húzza be a függönyt, vagy az asztalnál ülő embert, akinek oda szól a helyjegye, hogy ne kattintgassa az egeret 3 órán keresztül gyakorlatilag alvásidőben este. XD
Nem mindenkit érdekelnek az ilyen dolgok, de én szenzoros zavaros és enyhe ADHD-sként nem tudom ignorálni ezeket mindig.
Az autót nem tudnám ekkora utakra megfizetni egyetemistaként, bár nem is lett meg a jogsim. Ettől független nem szeretek bunkó sem lenni mert ez az én bajom. :D
8-as egyetértek, látod én heti 2x megyek Bp-re. Reggel is, este 6-kor is tele vannak a vonatok. Minden reggel 5:30-kor kelek, mert a normál munkahelyem is 1 órâra van 2 átszállással a várakozást nem is számolom. És csodálom,hogy fáradt vagyok meg ideges. De sajnos, pályakezdőként vidéken nem nagyon vannak opcióim. Ha jobb lesz a pozícióm, talán nem kell ennyit utazgassak már és lesz a városban is munkahelyem. De akkor se úszom meg a tömegközlekedést, mert a belváros nem megfizethető lakhatási szempontból.
Ennek ellenére rengeteg ismerősöm albizik ott. Néha komolyan elgondolkodom, hogyan akarnak lakást venni egy nap, ha csak az albijuk 60 ezerrel több havonta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!