Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Ha telefonálok a MÁV-nak,...

Ha telefonálok a MÁV-nak, hogy várjanak pár percet az indulással várni fognak?

Figyelt kérdés

jún. 15. 00:38
 1/9 anonim ***** válasza:
93%
Nem
jún. 15. 00:49
 2/9 anonim válasza:
96%
Hogyne, fenség!
jún. 15. 02:29
 3/9 anonim ***** válasza:
34%
Várni nem fognak, de reális esélyed van a jelentős késést okozó meghibásodásra.
jún. 15. 03:00
 4/9 anonim ***** válasza:
96%

Rám egyszer várt vonat. Még a 90-es évek vége felé vagy a 2000-es évek elején lehetett. Veszprémből indultam budapesti gyorssal. A pénztárnál álltam, sokan voltak, (még nem volt online jegy), már indulási idő volt, mondtam a pénztáros nőnek, hogy Budapestig kérek egy diákjegyet, erre megkérdezte, hogy ezzel a vonattal akarok menni? (Akkor még nem óránként, hanem 3 óránként járt Pestre közvetlen (gyors)vonat.) Mondtam, hogy igen, erre beleszólt a mikrofonba, hogy a budapesti vonat várjon, mert egy utas itt van még a pénztárnál.

Nagyon kedves történet, a pénztáros nagyon emberséges és jófej volt.

jún. 15. 06:53
 5/9 anonim ***** válasza:
95%
Akkor vár, ha egy magasabb rendű vonatról átszállsz alacsonyabbra (pl IC-ről személyvonatra), de előbbi késik, utóbbi meg elég ritkán jár. Ilyenkor nem is kell telefonálni, a késő vonat kalauzának kell szólni. Egyéb esetben nem vár.
jún. 15. 07:43
 6/9 anonim ***** válasza:
78%

Van arra szabály hogy vonatot nem lehet visszatartani senki kedvéért.

Olyan persze előfordul mint amit 4-es írt.

De az biztos nem hogy odatelfonálsz az állomásra hogy várjon rád 10-20 percet a vonat.

jún. 15. 08:11
 7/9 anonim ***** válasza:
47%
igy is ugyis késik, bárkit megvár, pár perc nem akadály
jún. 15. 09:08
 8/9 anonim ***** válasza:
91%

Nem vár. Gondold csak el, milyen helyzetekhez vezetne.

Olyan lehet max, hogy átszállásod van, és feszít az idő, akkor talán megoldható, ha jelzed, hogy pár percet várjanak.

jún. 15. 10:12
 9/9 anonim ***** válasza:
92%
Nem. Én vasutas vagyok, de sok esetben még akkor sem várt, amikor én telefonáltam. A késedelem okát meg kell igazolnunk és elég szigorúan veszik. Ez a nagy digitális korszak előtt jobban működött, mondjuk még a 2010-es években os, amikor még nem figyeltek minden másodpercet. Akkor ha volt kapcsolatod olyan kollégáddal, akivel jóban voltál, akkor simán várt néhány percet, de most már lehetetlen. Mondjuk késnek eleget, szóval...
jún. 15. 16:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!