Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » A gyakorlatban megoldható,...

A gyakorlatban megoldható, hogy ne kelljen átszállnom?

Figyelt kérdés

Budapest - Graz között utaznék (Mura IC). Van országbérletem. Az utazás napján 19 euró lenne Pestről a nemzetközi jegy, viszon Szentgotthárdról vagy Szombathelyről csak 9 euró. Úgy tudom, elvileg nem mehetnék ugyanazzal a vonattal tovább, le kellen szállnom, ha az utóbbi állomás egyikéről venném a nemzetközi jegyet. Viszont nem szeretek korán kelni. Figyelik a kalauzok, hogy a legutolsó Mo. állomásról kik szállnak le? Az osztrák kalauznak elvileg mondhatom, hogy Szombathelyen szálltam fel, és onnan venném a nemzetközi jegyet. A magyar szakaszon pedig Szentgotthárdig venném az IC jegyet.

Egyáltalán mi értelme van annak, hogy megszakítsam az utazást, ha van bérletem, ami fedezi az utazásom egy részét?

2024. jún. 9. 13:36
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
79%
Az osztrák kalauzt nem érdekli, hogy Magyarországon belül mivel utaztál, szóval meg lehet csinálni, hiába szabálytalan (egyébként teljesen értelmetlenül az).
2024. jún. 9. 14:30
 2/19 anonim ***** válasza:
92%
Kifele ha a magyar kalauz nem kap el, hogy nem szálltál le a vonatról, akkor a határátlépés után megúszod, ha a magyarnak az országbérletet, az osztráknak a határállomástól szóló jegyet mutatod fel. Az osztrák tojik rá. Visszafelé probléma, mert ott látják, hogy nem a határállomáson szálltál fel és jól megbüntet a magyar kaller, tehát visszafele muszáj átszállnod.
2024. jún. 9. 14:55
 3/19 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat.

Tényleg vicces, hogy nem használhatom fel elvileg a bérletem a magyar szakaszon (átszállás nélkül).

Inkább kifizetem a +2x10 eurót, és nem kell izgulni, cigánykodni meg átülni egy másik helyre.

Viszont szerintem ez lehúzás.

2024. jún. 9. 15:27
 4/19 nb2019 ***** válasza:
29%

A visszafelé se lesz várhatóan probléma, ha Szombathelyig veszi a nemzetközi jegyet.

Ha előtte jön a kalauz ott a nemzetközi jegye, utána meg az országbérlet. Szóval elméletileg megoldható.

Az már más kérdés hogy tényleg rongyos 10€-ért (kevesebb mint 4000 Ft) megéri-e esetleg veszekedni, ha pl a kalauz emlékszik rá a többszöri vonat-végigjárás során, és bele akar kötni (jelen esetben jogosan) a trükközésbe.

2024. jún. 9. 15:28
 5/19 anonim ***** válasza:
86%
#4 én visszafelé azért nem játszanám be, inkább átszállnék. De odafele is van benne rizikó. Azért nem mindegy az az összeg, 20 euróval megtoldva a szállásra szánt pénzt már jó kis szobát lehet kifogni Bécsben.
2024. jún. 9. 15:31
 6/19 anonim ***** válasza:
0%
Magyarul trükköznél a jeggyel... És még kérdezed, hogy szabályos-e? Nem tudom érted-e a logikát mögötte, de azért drágább Bp.-ről a jegy, mert messzebről utazol. A szombahelyieknek azért olcsóbb, mert ők közelebbről. Az átszállásos utazás az technikailag egy kiskapu, én személy szerint pont hogy azt nem engedném meg. Csak ugye betartatni már egy másik kérdés, ezért is lehet most megtenni.
2024. jún. 9. 16:16
 7/19 A kérdező kommentje:
De miért kell kifizetnem 2x a határig az utazást (helyjegy nélkül)? Ez átvágás. Egyébként írtam a 3. hozzászólásban, hogy nem leszek olcsójános, viszont ezzel hülyének nézi a máv az utasokat.
2024. jún. 9. 16:22
 8/19 anonim ***** válasza:
61%
Miért kellene kétszer kifizetni? Egyszer megveszed a nemzetközire a jegyet és csá'.
2024. jún. 9. 16:31
 9/19 A kérdező kommentje:
Mert már van utazási jogosultságom pl. Szombathelyig. De látom, hogy nem akarod megérteni.
2024. jún. 9. 16:36
 10/19 anonim ***** válasza:
26%
Nem, nem akarom megérteni. Az osztrák oldalon nem érvényes a belföldi jegyed.
2024. jún. 9. 16:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!