A gyakorlatban megoldható, hogy ne kelljen átszállnom?
Budapest - Graz között utaznék (Mura IC). Van országbérletem. Az utazás napján 19 euró lenne Pestről a nemzetközi jegy, viszon Szentgotthárdról vagy Szombathelyről csak 9 euró. Úgy tudom, elvileg nem mehetnék ugyanazzal a vonattal tovább, le kellen szállnom, ha az utóbbi állomás egyikéről venném a nemzetközi jegyet. Viszont nem szeretek korán kelni. Figyelik a kalauzok, hogy a legutolsó Mo. állomásról kik szállnak le? Az osztrák kalauznak elvileg mondhatom, hogy Szombathelyen szálltam fel, és onnan venném a nemzetközi jegyet. A magyar szakaszon pedig Szentgotthárdig venném az IC jegyet.
Egyáltalán mi értelme van annak, hogy megszakítsam az utazást, ha van bérletem, ami fedezi az utazásom egy részét?
Köszönöm a válaszokat.
Tényleg vicces, hogy nem használhatom fel elvileg a bérletem a magyar szakaszon (átszállás nélkül).
Inkább kifizetem a +2x10 eurót, és nem kell izgulni, cigánykodni meg átülni egy másik helyre.
Viszont szerintem ez lehúzás.
A visszafelé se lesz várhatóan probléma, ha Szombathelyig veszi a nemzetközi jegyet.
Ha előtte jön a kalauz ott a nemzetközi jegye, utána meg az országbérlet. Szóval elméletileg megoldható.
Az már más kérdés hogy tényleg rongyos 10€-ért (kevesebb mint 4000 Ft) megéri-e esetleg veszekedni, ha pl a kalauz emlékszik rá a többszöri vonat-végigjárás során, és bele akar kötni (jelen esetben jogosan) a trükközésbe.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!