A Nyugati-Keleti körIC-n mennyit szokott késni a vonat a Nyugatiból indulva mondjuk Debrecenig?
Ma viszont eddig nincs 10 percnél nagyobb késés - sőt, még két perccel korábbi érkezés is van.
Az nem jellemző, hogy fél óránál többet késik, pláne órákat, de egy 10-15 perces késéssel lehet kalkulálni.
A Cívis Interrégió kevesebbet késik?
Illetve ez az a vonat, amely mindig jobb minőségben, akár emeletes szerelvényekkel rendelkezik? Mennyire szokott telített lenni?
Általában Flirt vagy Kiss motorvonatból áll a Cívis IR (inkább Flirt), de előfordul fecske-Bhv is. Valamivel kevesebbet késik, ez adódhat a menetrendből is és a motorvonatok jobb dinamikájából is.
A szóló Flirtökből kiadott vonatok eléggé tömöttek, a duplák és a Kissek nyilván nem annyira.
Az interrgió legtöbbször Flirt vagy Fecske vonatokkal jár. KISS is jár, de hogy mikor azt nem tudom, én még azal sose utaztam Debrecenből.
A Flirt egy katasztrófa, és csak az idióta MÁV-nál lehetséges az, hogy egy kifejezetten elővárosi motorvonatot 3 órás útra használ, ráadásul szóló szerelvénnyel, miközben az elővárosi Flirtik mint duplán járnak Budapest környékén, vagy akár Székesfehérvárra is. Emiatt a debreceni folyton tömve van, az emberek egy részének végig állnia kell 3 órán át, egyetlen WC-van amiért egész úton küzdenek a népek, hogy bejussanak. Hiába van kerékpárhely, ha lehetetlen odatenni a bringát az utasok miatt. Szóval nekem csak rossz tapasztalatom van vele.
A Fecske-BHV meg nemcsak elavult, de alapból egy elcseszett konstrukció úgy ahogy van. Légkondi nincs, de szellőztetni se lehet, mert csak minden második ablak nyitható, az ülések túl közel vannak, retkes lepukkant, kelet-balkáni szint.
A KISS viszont egy nagyon jó vonat, de valamiért a keleti régióba alig jár, ebből is látszik, hogy Kelet-Magyarország továbbra is csak egy másodrendű országrész, nekünk csak a szemét lerobbant széthasznált, vagy nem célnak megfelelő vonatok jutnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!