Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Sok buszsofőr miért csak...

Sok buszsofőr miért csak 70-el megy?

Figyelt kérdés

Nem egy útvonalon utaztam már többször is busszal. Megfigyeltem, hogy főleg vidéken, ilyen 70-es tempóval mennek a sofőrök 90-es tábla mellett is.

Direkt nem mennek a megengedett legnagyobb sebességgel? Vagy szándékosan így kreálják meg a menetrendet? Miért?

máj. 3. 12:00
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

10 éve még nem foglalkoztak a KRESZ-szel a buszsofőrök, mentek 90-nel, aztán beértek a végállomásra negyedórával korábban. Utolsó fordulóban akár félórával korábban, és mentek haza. Aki (utas) lekéste emiatt, ház az úgy járt.

De manapság már GPS van, és ha egy otthagyott utas bemegy balhézni, utána lehet nézni, és megcsavargatják a sofőr golyóit.

máj. 4. 06:49
 12/15 Szolovjov ***** válasza:
#9 Mitől lenne büdös a busz meg a kamion? Modernebbek mint az autód. Euro6-osok, a kocsid meg meg jó eséllyel max euro 4-es.
máj. 4. 10:04
 13/15 anonim ***** válasza:
#12 Hol Euro6-os egy 50 éves Ikarus? :D
máj. 4. 17:18
 14/15 anonim ***** válasza:

A busz nem személyautó! Így nem 90 km/h a megnegedett. (Nekem sincs buszra jogosítványom, mégis hallottam erről.)

Ha megfigyelted, autópályán sem 130-cal hasítanak a buszok, meg a kamionok. Nem véletlenül! "Tempo100" minősítés esetén (műszaki feltételei vannak), mehet 100-zal a busz pályán.

Alap esetben a KRESZ szabályozása alapján az autóbuszok lakott területen belül 50 km/h-val haladhatnak, lakott területen kívül és autóúton 70 km/h-val, míg autópályán maximum 80 km/h-val.

máj. 5. 08:11
 15/15 anonim ***** válasza:
#14 Plusz lakott területen belüli 50-nél nagyobb engedélyező tábla sem érvényes rá, csak a személyautó meg a motor mehet olyankor 50-nél gyorsabban.
máj. 5. 09:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!