Vonatkésés okoknál a "Társvasúttól átvett késés" mit jelent?
Akkor már tanultál valamit ma is, mert nem csak az országhatár lehet két vasút határa, hanem pl. a GYSEV-MÁV határ is az.
Ha pl. 20 perc késése van a Sopronból Budapestre közlekedő IC-nek Győrben, akkor az a MÁV-nál 20 perc társvasúttól átvett késés. Ugyanígy pl. a GYSEV vonalra Zalaszentivánon belépő Pécs-Szombathely IR vonatnál, ha 20 perc késéssel érkezik Zalaszentivánra, az a GYSEV-nek 20 perc társvasúttól átvett késés.
#4. Azért ez ennél árnyaltabb. Tegnap még beért menetrend szerint a vonat, ma meg késik a pálya állapota miatt? Mikor nincs természeti akadály, rossz időjárás sem (bár arra egyébként van külön időjárási ok miatti késés).
Itt nem az a lényeg hogy mit jelent, mert az nyilván mindenki érti. De a pálya rossz állapotából kifolyólag minden nap késne a vonat, nem egyszer-egyszer.
Na így magyarázd el nekem akkor :D
1. Ugyesen kitaltad melyikrol van szo, annak ellenere, hogy azt nehezmenyezed, hogy ki kell ezt talalni - gratulalok a megfejteshez!
2. Szerinted ha a “tarsvasuttol atvett keses” abszurditasat szemleltetem egy belfoldi jarattal, akkor ezt egy olyan varosbol indulo vonattal peldalozva teszem, ami kulfoldon talalhato? (se engem, se a vasuttarsasagokat nem erdekli, hogy szerinted hol vannak az orszaghatarok)
3. orulok h belefuzted valaszodba, hogy engem kulfoldinek tekintesz (?), de ha ezt bantonak szantad, akkor fuss neki ujra, mert csak megnevettetni tudott
4. a szarmazasi regiomat sajnos nem talaltad el :(
5. az egyetlen relevans kerdest nem valaszoltad meg - “miert is kesik a vonat?”
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!