Most tényleg ingyenes lett a helyi tömegközlekedés 14 év alattiaknak minden településen?
Azt hallottam, hogy március 1-jétől ingyenes a tömegközlekedés 14 év alattiaknak. A Volánbusz honlapján azonban csak a helyközi díjszabásnál olvastam, hogy ingyenes. Azt meg se találtam, ahol a helyi díjszabásról ill. kedvezményekről lenne szó.
Ki tud többet erről? Helyi járaton, vidéki városban tényleg ingyenes mától a 14 év alattiak közlekedése? Vagy az "objektív és tárgyilagos" Kossuth rádió ismét úgy adta elő a kormány intézkedését, hogy a lehető legjobb színezete legyen, akkor is ha félretájékoztatnak vele?
Köszönöm a gyors válaszokat!
Tehát ismét hazudott a közmédia.
Tehát helyi járaton ugyanazok a feltételek érvényesek, mint eddig.
↑ 4/ A kérdező kommentje: „Tehát ismét hazudott a közmédia.” 2024. márc. 1. 21:17
Nem. Vagy felületesen figyeltél, vagy rosszul emlékszel, vagy te hazudsz.
Meghallgattam a Kossuth Rádió tegnapi – kérdésed kiírásának napja – néhány archivált hanganyagát.
• Hírek, 2024-03-01 05:00:25-től. 05:03:20-tól: „Új időszámítás kezdődik a magyar közlekedésben – jelentette ki az Építési- és Közlekedési miniszter. Lázár János közölte: mától 𝐚 𝐡𝐞𝐥𝐲𝐤ö𝐳𝐢 𝐣á𝐫𝐚𝐭𝐨𝐤𝐨𝐧 a 14 év alatti gyerekeknek díjmentes az utazás.”
• Krónika, 2024-03-01 09:00:15. 09:02:02-től: „Életbe lépett 𝐚 𝐡𝐞𝐥𝐲𝐤ö𝐳𝐢 𝐤ö𝐳𝐥𝐞𝐤𝐞𝐝é𝐬 ú𝐣 𝐭𝐚𝐫𝐢𝐟𝐚𝐫𝐞𝐧𝐝𝐬𝐳𝐞𝐫𝐞. A 14 év alatti gyermekeknek mától díjmentes az utazás.”
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!