Volt már úgy, hogy panaszt tettél buszvezetővel szemben? Ha igen, miért?
A kerékpársávra hajtott, rajtam múlott, hogy nem gázolt el.
A Volánnál panaszt tettem miatta, a hivatalos válasz az volt, hogy forduljak a rendőrséghez. Tanúm nem volt, hagytam az egészet.
Igen, kétszer.
Az egyik esetben minősíthetetlen módon beszélt néhány utassal, akik az első ajtós (amúgy teljesen tömött) járat középső ajtaján szálltak fel.
Másik esetben nem állt meg a buszmegállóban. A busztársaság arra hivatkozott a válaszában, hogy 3 perc múlva úgyis jött másik járat, ami pontosan ugyanazt az útvonalat járja be...
Ismerősök szaladtak a buszhoz, ami elvileg 5 perc múlva indult, és épp a zebrán siettek át a buszhoz, ami csikorogva elindult és majdnem elgázolta őket (A zebra a buszmegálló előtt volt.)
Tettünk panaszt a BKK-nál és azóta nem láttuk azt a sofőrt
Igen, rengetegszer.
Volt hasonló, amit a #1 írt. Volt olyan miatt is, hogy az aznapi utolsó busz a végállomásról jóval hamarabb indult (az előtt, hogy menetrend szerint oda kellene érnie), vagy olyan miatt, hogy egy általános iskola előtt a 30-as tábla mellett 50+ -szal ment el.
A válasz a buszos cégtől sokféle volt. Volt, hogy megvádoltak hazugsággal (írásban!), de olyan is volt, hogy közölték, hogy kivizsgálták az esetet és emiatt a sofőr nem kap bónuszt.
Szerencsére mostanában már csak évente egyszer ha buszra kell ülnöm.
Nálunk ilyen buszfordulós megállóhely van. Itt általában mindig van leszálló, ezért megszokásból nem szoktunk leszállásjelzőt nyomni, mert ezt a sofőr is tudja.
Egyszer jöttem hazafelé, befordult, de nem állt meg a buszmegálló táblánál, ezután egyből meg lett nyomva a leszállásjelző és kiabáltunk is. Utána sem állt meg, pedig egy Stop tábla is van.
Ezért büntetésül a következő megállóig vitt és ott tudtunk leszállni. Ez kb. 1,5km már lakott területen kívül és a bérletem sem volt oda jó a távolság miatt...Nemcsak én voltam egyedül kb. 4-en voltunk.
Ezen annyira felhúztam magam, hogy írtam egy panaszlevelet.
A válasz az volt, hogy "a sofőrt jegyzőkönyvileg kihallgatták, mindkét fél hibázott (ez igaz), mivel nem volt a leszállási szándék időben jelezve, de az autóbusz forduló kialakítása miatt mehetett volna mégegy kört a sofőr is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!