Amikor vonatos utazást tervezek, honnan tudhatom, hogy melyik alacsony padlós szerelvény?
Jövő évben többször is szeretnék kerékpárral együtt utazni. A gép nagyon nehéz, én meg gyenge vagyok. Csak út tudok így utazni, ha csak be kell tolni a bringát. Felemelni nem tudom.
67 éves vagyok, a bringa utólag motorral szerelt, 21 kiló önmagában. A kocsira sem tudtam felrakni, de az már nincs. Viszont ezzel a járgánnyal hosszabb túrákat is be tudok vállalni, csak a fel- és leszállás a gond a vonatra.
Segítség? Lerúgni előbb rúgnak le, mint segíteni. A bringást gyülölik az utasok és a személyzet is.
Bérelni, másikat venni persze lehet. De nemrégiben szereltettem fel motorral 400 ezer forintért. A bringa új ára 160 000 forint volt 7 éve. Szerintem még 400-ért sem menne el.
Eddig egyesúlettel utaztam, de megszűnőben van.
Kerestem cikkeket, hivatalos információkat. Úgy látom, a kerekesszékesek helyzete még rosszabb. Az ügyfélszolgálat sem tud semmit.
Kerekesszékesek helyzete sem reménytelen. Sok szerelvényben van olyan kocsi, amely kerekesszékes utazásra alkalmas és az állomásokon van is ilyen emelőberendezés. De a vonatinfóban ez is benne van. Ilyenkor persze az állomást értesíteni kell, hogy kerekesszékes utas várható, mert akkor előre felkészülnek rá.
De így vagy úgy: a flirt és kiss vonatok alacsonypadlósak, de csak személyvonatkora van kiadva.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!