Amikor vonatos utazást tervezek, honnan tudhatom, hogy melyik alacsony padlós szerelvény?
Jövő évben többször is szeretnék kerékpárral együtt utazni. A gép nagyon nehéz, én meg gyenge vagyok. Csak út tudok így utazni, ha csak be kell tolni a bringát. Felemelni nem tudom.
67 éves vagyok, a bringa utólag motorral szerelt, 21 kiló önmagában. A kocsira sem tudtam felrakni, de az már nincs. Viszont ezzel a járgánnyal hosszabb túrákat is be tudok vállalni, csak a fel- és leszállás a gond a vonatra.
Alacsonypadlós járművek a flirt (415, 435), kiss (815), talent (425) és Desiro (426).
Ezek csak személyvonatként és interrégióként járnak.
A felsorolt úticélok közül Eger sima ügy (Agria interrégió). A többi lehetetlen vagy nagyon körülményes.
Szerintem egyszerűbb, ha kérsz segítséget a kalauztól vagy egy markosabb utastárstól.
#7-tel egyetértek.
Vagy venni kell egy könnyebb biciklit.
Esetleg bérlési lehetőségeknek is érdemes lehet utánanézni az adott célpontokon.
Gyms megyei vagyok, az ic-k nem alacsonypadlósak. Hovatovább, a gysev-es ic-n nem is lehet kerékpárt vinni!
Személyvonaton lehet csak, gysev-es flirt alacsonypadlós ugyan úgy, mint a mávos. Így átszállás nélkül nem lehet eljutni Sopronba Budapestről, kénytelen az ember személyvonattal menni Győrig.
Bár máv-os ic-vel lehet vinni kerékpárt mert ott van kerékpár szállító kocsi. De mávos ic csak Budapest - Győr vonalon jár.
Ahogy Railjet-en is lehet kerékpárt vinni.
De igazából teljesen mindegy, mert egyik sem alacsonypadlós.
Jóformán csak a személyvonatok alacsonypadlósak.
A mávnak van egy alkalmazása, "MÁV" néven, ott van vonatinfó, ott minden információ megtalálható az adott járatról / vonatról, az is, hogy alacsonypadlós-e vagy sem. (Illetve az is, hogy lehet-e kerékpárt vinni vagy sem)
Talán a német ICE (InterCityExpress) alacsonypadlós (biztos nem vagyok benne, majd valaki kijavít ha nem) de azok magyarországon nem járnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!