Megszűnik a BKV bérlet érvényessége a MÁV-START Zrt. és a VOLÁNBUSZ Zrt. járatain?
Megint politikai csatározás zajlik a két politikai fél részéről.
És g* kezd elegem lenni, hogy mindig mi szívjuk meg.
Nem kéne mind a kettő m*s bandát elküldeni melegebb éghajlatra?
Mind a kettő oldalnak csak a szavazat számít, mi lenne ha mindenki e miatt a következő vállasztáson a Gődényre szavazna?
Nem azért, mert ő a szimpatikus, hanem csak azért, mert ezek csak ebből értenek és kell, hogy mind a kettő oldalnak fájjon.
Egyezzenek már meg végre tök m1, hogy hogyan, de ne keljen senkinek újabb bérletet vennie a miatt mert a két oldal egymást fenyíti.
20
Mondjuk mert a Budapest bérletről van szó?
Mondjuk, mert a Budapestieknek tökéletesen megfelel egy olyan bérlet, ami Budapesten érvényes, ugyanis nem akarnak tömegközlekedéssel vidéken utazni - vagy ha igen megveszik a jegyet / helyi bérletet?
Mondjuk mert Budapest önálló "megye" (abból is a legnagyobb), tehát a logikát sem értem, hogy ha minden megyének van megyebérlete akkor pont a legnagyobbnak miért ne lenne?
Végül pedig azért, mert Budapestnek a BKK külön infrastruktúrát üzemeltet. Csak Budapesten. Amit Budapest önkormányzata fizet ki 60%-ban + 28% a jegybevétel - az állami támogatás arány 12%, ami amúgy lakosság arányosan is kevés, lévén Budapest lakossága durván 18-19%-a az ország lakosságának)
Azt a sületlenséget, hogy a Lázár féle világjegy jó legyen Budapestre amúgy sem a vidékiek tudnák kihasználni, senkit nem érdekelne, hogyha kiskunbüdölbolhásról ha feljön várostnézni valaki akkor 3-al kevesebb jegyet venne. Ez gyakorlatilag csak a BP külső kerületeiben élőket érinti, akik HÉV-vel vagy elővárosi vonattal jutnak be nap mint nap a városba illetve a közvetlen agglomerációt, akik szintén. Ők meg eddig is köszönik szépen megvoltak a meglévő rendszerrel, lévén a munkaadó kötelezően fizette a 86%-át a bérletüknek, a peremkerületeknek meg csak egy bérlet kellett.
Mint mondtam ez egy politikai játszma, semmi másra nem megy ki, mint, hogy szorult helyzetbe hozzák a fővárost. Ha elutasítják a hülyeségüket akkor megszivatnak vele ~ 500e embert akikből a hülyébbek nem Lázárra és a kormányra hanem Budapestre haragszanak majd, ha meg belemennek bármilyen kompromisszumba akkor erősebb kutya baxik alapon úgy szivatja és szarolja a BKK-t majd Lázár ahogy akarja.
Az a helyzet, hogy az eddig rendszer is tökéletesen jó nekem én vidékről ingázok be. Nem akarok vár megye bérletet venni a cég fizeti a bp bérletet nekem csak egy 5000 ft -s kis bérletet kell venni ez így olcsóbb nem megyek sok megállót.
Nem érzem azt hogy bp megkárosítana a jelenlegi rendszerrel. Nem zavar az 5000 ft.
26
Te ilyen speciális igényű vagy, ugye?
Szerinted kinek jó, hogy 2 bérletet kell venni egy helyett a budapestieknek?
Hiába jössz ezzel az ócska demagóg dumával, hogy Budapestből áll-e az ország. Nyilván nem. Viszont a Budapesti tömegközlekedésről van szó, tök irreleváns, hogy vidéken mi van vagy mi nincs.
29
Ez a te lazalmod. Szó sincs semmiféle egy bérletről.. nem kezde bele újra, mert látom egy talicska apromajom előbb megérteni miről van szó...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!