Mikor érkezhetnek új trolik Budapestre?
Az utóbbi napokban lehetett olvasni, hogy az úniós helyreállítási alapból terveznek trolibuszt is vásárolni. Az EKR (Elektronikus Közbeszerzési Rendszer) rendszerben nemrég ért véget a BKK előzetes piaci konzultációa "Trolibusz járműbeszerzés IV. ütem" néven. Két cég volt a jelentkező, a Solaris és a Skoda. A keretszerződés 160 trolira szól, a minimum lehívandó mennyiség 40 busz (16 szóló és 24 csuklós).
Mikorra várható, hogy ki is írják a közbeszerzést, és mikorra érkezhetnek meg az első trolik?
Épp tegnap este utaztam a 235-ös pályaszámú 280-assal a 80-as vonalon, ezen típusból már nagyon ritkán lehet összefutni, de akad elvétve 412T is, főleg a 70-74-es vonalon.
Ami azt illeti, Budapest trolihálózatát 99%-ban a lengyel kocsik uralják, szóval nem sok esélye van újabb kocsik beszerzsére, mert minek?
Csakhogy az újonnan érkezett kocsik hónapokig ácsorogjanak tétlenül a Zách utcai garázsban?
Azért hülyeség volna új kocsikat beszerezni.
Ahhoz a meglévő régi kocsikat kéne folyamatosan kivonni a forgalomból (nosztalgia kocsikat kivéve), esetleg utána!
"Villamos viszont meg igen, úgyhogy azt kellene most rendelni, ha lesz járműbeszerzés."
A HÉV-re is ráférne korszerűbb járműbeszerzés, hiszen mai napig 50-60 éves kohószökevények futnak mind a cinkotai, békásmegyeri, ráckevei és csepeli vonalakon. :/
Pályaállapotokról ne is beszéljünk!
Úgy látszik megkaptam a kérdésemre a választ, már ki is írták a tendert.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!