Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Diák bérletet venni diákigazol...

Diák bérletet venni diákigazolvány lejárta előtt?

Figyelt kérdés

Szerintetek ez mennyire játék képes? Nekem ugye október végén lejár a diákigazolványom és nem fog megújulni mert már nem járok iskolába. Én heti szinten járok tömegközlekedéssel.

Van ugye a MÁV alkalmazás és ebben lehet előre havi megye bérletet venni, de nekem október végén lejár a diákigazolványom de ha én most megvenném pl a novemberit meg a decemberi diák bérletet akkor van diák bérletem de diákigazolvány nélkül. Mit csinálhat erre egy ellenőr?

Ti mennyire sűrűn találkoztok ellenőrrel kifejezetten vidéken?

2023. okt. 27. 16:17
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
Hát tekintve, hogy a diákbérlet csak az érvényes diákigazolvány felmutatásával együtt érvényes, megbüntethet.
2023. okt. 27. 16:21
 2/4 anonim ***** válasza:
100%

Ellenőrrel ritkán találkozom, jegyvizsgálóval szinte mindig.

Mivel a bérleted nem érvényes, így olyan, mintha jegy nélkül utaznál, az ennek megfelelő büntetést kapod - a jegy ára + 2600 Ft pótdíj, ha egyből fizeted. Talán érdemesebb teljesárú vármegyebérletet venni.

2023. okt. 27. 17:30
 3/4 A kérdező kommentje:
Köszi
2023. okt. 27. 20:59
 4/4 anonim ***** válasza:
Diákbérlet csak érvényes diákkal jó. Ha nem érvényes diákkal utazol diák bérlettel és jön ellenőr akkor meg fog büntetni mert olyan mint ha nem lenne jegyed bérleted.
2023. nov. 3. 14:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!