Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Megbüntetett a BKV ellenőr,...

Megbüntetett a BKV ellenőr, kamu név alapján le tudnak nyomozni?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Múlt héten elkapott egy ellenőr a villamoson. Nem a kötekedős fajta volt, sőt kifejezetten rendes, kamu adatokat adtam meg. Pontosabban nem teljesen kamu adatokat és ez itt a baj:

név: szomszédom neve

város (vidék): stimmel

utcanév, hsz: kamu (de létező)

anyja neve: stimmel

szül dátum: kamu

Az a probléma, hogy a szomszédokkal elég fagyos a viszony, nem szívesen mennék oda, hogy "szia, bocs de véletlen a te nevedet adtam meg a bkv ellenőrnek, de no para" illetve ha kapnának egy levelet a bkv-tól, egyből ránk gyanakodnának és onnantól teljesen el lenne vágva a baráti viszony.

A kérdés, hogy ezekkel az adatokkal le tudják-e nyomozni a szomszédomat? Elég ritka neve van, telefonkönyvben pl. két ilyen vezetéknév szerepel, tehát ha van valami adatbázisuk szerintem nem lenne nehéz lenyomozni. A megadott címen persze nem fognak senkit találni, de a név alapján már sanszos.

Sőt, ha tovább megyek, anyám neve stimmel és mivel volt már büntetésem a bkv-nál talán engem is megtalálhatnak.

Valaki tudja hogy mennek ezek a dolgok? Számíthatok arra, hogy a szomszédom levelet kap?

2010. okt. 18. 18:00
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%
Hát, jó nagy marhaságot csináltál! Téged is megtalálnak, a szomszédod még jobban fog szeretni, nem lett volna egyszerűbb megvenni azt a qrva jegyet?
2010. okt. 18. 18:15
 2/12 anonim válasza:
84%
Lehet ilyet csinálni de teljesen valótlan adatokat kell megadni. Imádkozz hogy az anyja neve után ne nézzenek.
2010. okt. 18. 18:18
 3/12 anonim ***** válasza:
100%
nem vagyok szakavatott de ha egy adat nem stimmel nemhiszem hogy nyomozásba kezdenek nincs erre kapacitásuk találomra meg nem küldenek ki büntetéseket mer hogy szerintük ez lehet az igazi
2010. okt. 18. 18:18
 4/12 A kérdező kommentje:

Tudom, hülye voltam, mentségemre szóljon, hogy 3 órát aludtam előtte, azt sem tudtam hol vagyok, nem is tudom miért a szomszédom neve jutott eszembe :S

Úgy tudom egy idő után a bkv kiadja behajtócégnek a tartozást. Gondolom először küldenek felszólítást a megadott címre, először sima levelet, majd ajánlottat és a 2. ajánlott levél már kézbesítettnek minősül, ha nem vette át senki akkor is. De nem hiszem, hogy a 2. ajánlott levél kiküldése előtt nekiállnának nyomozni. Bár nem tudom hogy megy ez a valóságban, ezért is kérdeztem.

2010. okt. 18. 18:33
 5/12 anonim ***** válasza:
69%
A nem szakavatottnak üzenem: elég 1, egyetlen 1 adatnak az egyezése.
2010. okt. 18. 18:41
 6/12 anonim ***** válasza:
86%
nem szakavatott vagyok :) csak kiváncsisából kérdem ha mondjuk egy adat stimmel egy utcanév azon túl semmi nem lakik ott olyan nevű ember amit odaírt akkor behajtják azon aki épp ott lakik vagy hogy megy? vagy esetleg kovács istvánt bediktált és az utcában van 5 kovács istván valaki eldönti kinek küldjék?
2010. okt. 18. 19:01
 7/12 A kérdező kommentje:

18:41-as válaszadót kérdezném:

Teljesen biztosak az információid? Csak nem a bkv-nál dolgozol? :)

Mert ha így van, akkor inkább kiköhögöm valahogy a 12000-ret, nem akarok nagyobb bajba keveredni (másokat belekeverni főleg nem szeretnék)

2010. okt. 18. 19:30
 8/12 anonim ***** válasza:
77%
BKV-s voltam, nem kevés ideig. Buszt vezettem, és a végállomásra jártak be kávézni a csőszök, elég sok mindent lehetett hallani tőlük. Főleg neked gond, mert már volt afférod a céggel. Most meg főleg rizikósnak tartom, mert kiadják behajtó cégeknek a tartozást, nem viccelnek. Nem problémázok, hogy "jegy", mert írod, hogy nem igazán voltál toppon, de hogy pont a szomszédod nevét mondtad, hááát...
2010. okt. 19. 15:41
 9/12 A kérdező kommentje:
És ha befizetem a büntit, akkor lehet abból probléma, hogy gyakorlatilag egy nem létező személy fogja befizetni? Vagy csak az a lényeg, hogy be legyen fizetve?
2010. okt. 20. 13:05
 10/12 anonim ***** válasza:
Ne fizess be semmit. Csak majd ha minden kötél szakad. Nekik kell bizonyitani.....
2010. okt. 20. 13:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!