Megbüntetett a BKV ellenőr, kamu név alapján le tudnak nyomozni?
Sziasztok!
Múlt héten elkapott egy ellenőr a villamoson. Nem a kötekedős fajta volt, sőt kifejezetten rendes, kamu adatokat adtam meg. Pontosabban nem teljesen kamu adatokat és ez itt a baj:
név: szomszédom neve
város (vidék): stimmel
utcanév, hsz: kamu (de létező)
anyja neve: stimmel
szül dátum: kamu
Az a probléma, hogy a szomszédokkal elég fagyos a viszony, nem szívesen mennék oda, hogy "szia, bocs de véletlen a te nevedet adtam meg a bkv ellenőrnek, de no para" illetve ha kapnának egy levelet a bkv-tól, egyből ránk gyanakodnának és onnantól teljesen el lenne vágva a baráti viszony.
A kérdés, hogy ezekkel az adatokkal le tudják-e nyomozni a szomszédomat? Elég ritka neve van, telefonkönyvben pl. két ilyen vezetéknév szerepel, tehát ha van valami adatbázisuk szerintem nem lenne nehéz lenyomozni. A megadott címen persze nem fognak senkit találni, de a név alapján már sanszos.
Sőt, ha tovább megyek, anyám neve stimmel és mivel volt már büntetésem a bkv-nál talán engem is megtalálhatnak.
Valaki tudja hogy mennek ezek a dolgok? Számíthatok arra, hogy a szomszédom levelet kap?
Tudom, hülye voltam, mentségemre szóljon, hogy 3 órát aludtam előtte, azt sem tudtam hol vagyok, nem is tudom miért a szomszédom neve jutott eszembe :S
Úgy tudom egy idő után a bkv kiadja behajtócégnek a tartozást. Gondolom először küldenek felszólítást a megadott címre, először sima levelet, majd ajánlottat és a 2. ajánlott levél már kézbesítettnek minősül, ha nem vette át senki akkor is. De nem hiszem, hogy a 2. ajánlott levél kiküldése előtt nekiállnának nyomozni. Bár nem tudom hogy megy ez a valóságban, ezért is kérdeztem.
18:41-as válaszadót kérdezném:
Teljesen biztosak az információid? Csak nem a bkv-nál dolgozol? :)
Mert ha így van, akkor inkább kiköhögöm valahogy a 12000-ret, nem akarok nagyobb bajba keveredni (másokat belekeverni főleg nem szeretnék)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!